Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 385 of 472 FirstFirst ... 285335375383384385386387395435 ... LastLast
Results 3,841 to 3,850 of 4714

Thread: GIGABYTE Modified Bios




  1. #3841
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    AZ, USA
    Posts
    128

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Priskvark View Post
    Hello vailr,

    If you are willing to test this mod you may download it.

    But you must know I have not a board to verify that it really works!
    Thanks very much.
    Works OK/fine for me, although Raid function untried.
    Side note:
    The latest MEI drivers listed at your MEI firmware link are:

    Intel® Management Engine Interface(MEI) Driver 10.0.25.1006 WHQL
    Intel® Management Engine Interface(MEI) Driver 10.0.25.1048 WHQL

    However: the newest version is labeled as version 10.0.25.1048, but that file is actually version 10.0.20.1258, with a driver date of May 9, 2014 showing in Windows Device Manager. If you then try and install 10.0.25.1006, an message appears asking if you really want to replace a newer driver with an older version.
    Last edited by vailr; 08-18-2014 at 02:39 PM.

  2. #3842
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    20

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    ga-z68x-ud3 bios u1f mod

    modified with :

    Intel legacy raid rom 11.1.0.1413 to 12.7.0.1936
    intel uefi satadriver 11.6.0.1702 to 12.7.0.1936
    marvell 88se91xx sata raid 1.0.0.0027 to 1.0.1.0025
    realtek pcie gbe controller 2.50 to 2.57
    sandy gopdriver 2.0.1023 to 2.0.1024
    ivy gopdriver 3.0.1023
    sandy (06a7) cpu-microcode rev.29 added
    ivy e1(06a9) cpu-microcode from rev17 to 19
    modified splash logo
    Can you please update this Bios release thanks. (I tried the UD4 Bios but not compatible)

  3. #3843
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Inside the fire
    Posts
    23

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    If someone can update the GA-Z77X-UD3H BIOS F20e bios with all the latest(Plus 13.2.0.2134) i would be grateful.

  4. #3844
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Nederland
    Posts
    7

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Easy AMI UEFI BIOS Modding
    Guide: How to use the "UEFI BIOS Updater".......(current ver.1.82)

    If you cann't do....
    tmr...I'll do for you

    Edit:

    GA-Z87X-OC - F9c-mod

    Modified with :

    Intel Legacy RAID ROM 12.7.0.1936 to 13.2.0.2134
    Intel UEFI SataDriver 12.5.0.1815 to 13.2.0.2134
    Intel PCI Accelerated SVGA PC 2179 to 2180
    Intel GOPdriver 5.0.1036 to 1037
    Intel Boot Agent PXE 1.5.04 to 1.5.56
    Intel GigabitLan X64 5.1.00 to 6.3.27
    CPU MicroCode 06C319 to 06C31A
    ME firmware 9.0.30.1482
    Modified splash logo 2

    MEI 9.0.31.1487 (Firmware) flash yourself in Windows mode.
    Should I rename the .bin file to .F9c and then flash with efiflash?
    (The only way I know :p)

  5. #3845
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by julianbos View Post
    Should I rename the .bin file to .F9c and then flash with efiflash?
    (The only way I know :p)
    Yes,you can rename BIOS file.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #3846
    kiwaczek is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Birmingham, Uk
    Posts
    6

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Thank you for you time and work on F9c Stasio :) big cheers

  7. #3847
    Nwanko is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Slovenia
    Posts
    22

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Ok, i'm starting to think my problem is related to a bios issue. Here's the thing.
    I have a dual monitor setup,primary monitor running od dedicated graphics card, secundary from my igpu HD4000. The problem is that i get a BSOD or the comp. restarts if i don't go in to bios every FIRST pc startup,just go in save changes and exit. That way it boots normal. But when i don't do that i get BSOD (system_service_exception atikmdag64.sys). The primary diplay in bios set to Auto. If i set it to IGPU the computer starts normal,but then the secundary monitor is "primary" and it boot-s (shows picture) slower and i don't like that. If i disable the igpu the pc starts up normal. And i don't want to run both monitors from dedicated gpu because the clock then get up to 500/1500 in idle. And i also need the igpu for my obs game stream encoding.
    Tried almost every driver there is for the HD4000 and the problem is the same in all cases.
    So i might think this is a bios driver issue.

    I have all the latest drivers for my system installed,bios version F16mod12 (mod13 giving me bsod,cpu instabillity,....) other specs are in the hardware info.

    Any info or solution regarding this problem would be appreciated.

    D.

  8. #3848
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Nwanko View Post
    Ok, i'm starting to think my problem is related to a bios issue. Here's the thing.
    I have a dual monitor setup,primary monitor running od dedicated graphics card, secundary from my igpu HD4000. The problem is that i get a BSOD or the comp. restarts if i don't go in to bios every FIRST pc startup,just go in save changes and exit. That way it boots normal. But when i don't do that i get BSOD (system_service_exception atikmdag64.sys). The primary diplay in bios set to Auto. If i set it to IGPU the computer starts normal,but then the secundary monitor is "primary" and it boot-s (shows picture) slower and i don't like that. If i disable the igpu the pc starts up normal. And i don't want to run both monitors from dedicated gpu because the clock then get up to 500/1500 in idle. And i also need the igpu for my obs game stream encoding.
    Tried almost every driver there is for the HD4000 and the problem is the same in all cases.
    So i might think this is a bios driver issue.

    I have all the latest drivers for my system installed,bios version F16mod12 (mod13 giving me bsod,cpu instabillity,....) other specs are in the hardware info.

    Any info or solution regarding this problem would be appreciated.

    D.
    atikmdag64.sys is one of the AMD display drivers. Have you tried a different driver? Sometimes the latest ain't always the greatest.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  9. #3849
    Nwanko is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Slovenia
    Posts
    22

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    It happens no matter what driver i install....

  10. #3850
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by Nwanko View Post
    It happens no matter what driver i install....
    So if you set the first display to PEG it still does the same thing?
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 42 users browsing this thread. (0 members and 42 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •