Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 468 of 473 FirstFirst ... 368418458466467468469470 ... LastLast
Results 4,671 to 4,680 of 4728

Thread: GIGABYTE Modified Bios




  1. #4671
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    USA
    Posts
    1

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Hi, I am new to the forum. I have an older motherboard that I use in a HTPC. I am wanting to use 3tb WD Red drives in a raid 5 array. The outdated raid controller does not recognize the full 3tb of the drives. I have tried modding my bios my self but have had no luck. Is there anyone that can take a look or point me in the right dirction? Mother board is a GA-MA790GP-UDH4.

    Thanks

  2. #4672
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    97

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Hi,

    Could we have an update for the latest Z87-D3HP F7 BIOS? I'm not sure what I can/should update with UBU...

    Thanks!

  3. #4673
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,692

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by nobugsonme View Post
    Hi,

    Could we have an update for the latest Z87-D3HP F7 BIOS? I'm not sure what I can/should update with UBU...

    Thanks!
    UBU will update only ROM's for your Z87 series chipset,so you can update all ROM's....
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  4. #4674
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Europe
    Posts
    3

    Question Re: GIGABYTE Modified Bios

    Hello everyone,and Stasio.The problem is this:
    I have a z68ap-d3 rev1.0 motherboard with 3770k cpu,since cpu is ivy bridge I used modded bios by Stasio so I can have an unlocked multiplier.but I recently got GTX960 4GB WF OC,and when I put it in it won't show,all I get no signal on monitor,i can see pc is running and also if switch my monitor cable to integrated GPU I can see all works,windows boots etc etc. But external GPU is not recognized,even with setting Legacy Mode in BIOS,tried both u1a and ua9 bios and nothing.
    Anyone had same problem with GTX960? I read that with this bios 9xx and 10xx series GPU should work but for some reason mine doesn't.Also gpu is tested on f8 bios and works 100%. Thanks in advance

  5. #4675
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,692

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    ^
    Try to Clean_CMOS.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  6. #4676
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Europe
    Posts
    3

    Talking Re: GIGABYTE Modified Bios

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    ^
    Try to Clean_CMOS.
    Thanks for fast answer and useful advice Stasio, although i didn't get to clearing cmos stage,i did manage to finally make everything work.so for anyone there with the same problem here is the solution:
    1.After flashing uefi rom be sure to load optimized defaults just in case and reboot
    2.then go in bios again and put Legacy Mode for PCI (Legacy Rom OP on u1a),also be sure to put under "Miscellaneous Settings" for PEG to your graphics generation (usually PEG2 or PEG3),second option to enchance benchmark is optional(I put it)
    also put under "Peripherals" for first display device to PEG
    3.After reboot your gpu should start working as expected

    Cheers

  7. #4677
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Europe
    Posts
    3

    Unhappy Re: GIGABYTE Modified Bios

    Hi Stasio, its me again with a new issue,when trying to oc my ivy bridge on ua9 moded bios i can't reach any stable oc because vcore and dynamic vcore are not working,i put values in but vcore is ALWAYS 1.140v.Also u1a bios donesn't even have these options,so is there any possible solution for this? is there any other bios we can try to have UEFI + Ivy Bridge with OC+ GTX 9xx GPU? or new ua9 modded bios with fixed vcore lock? Thanks again

  8. #4678
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,692

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    ^
    No solution for this.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  9. #4679
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Alberqueque
    Posts
    2

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Problem
    1. Stuck on BIOS Splash Screen but passed POST (normal beep) - why is that so? This happens 1 in 10 times.
    2. Sometimes it will pass POST but totally no input on monitor. Initially I thought it was the video card / monitor problem. I replaced both and had the same problem! This happens 3 in 10 times.
    3. Problem resuming from sleep. When I resume from sleep, the CPU will run for 2s before turning off, and turning on again. It gets back to normal thereafter but it is annoying. This happens 10 in 10 times.

    With the 3 issues above, I have changed everything in my system except
    1. RAM (Memtest passed 2x)
    2. PSU (load only 200w, PSU is 620w seasonic)
    3. Mobo (z77-d3h, f23b. any sure way to test whether it is working?)
    4. CPU (i5-2500k, solid workhorse, not overclocked)

    Any idea what is wrong and how I can resolve the 3 issues above?

  10. #4680
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Santo Domingo
    Posts
    1

    Default Re: GIGABYTE Modified Bios

    Hi I have a GA-EP45T-UDP3 f8c bios with a Corsair 4gb ddr31600mhz CMX4GX3MIA1600C11 v2.1 from 2012 and works great, the thing is i bought another CMX4GX3MIA1600C11 but this one is a v5.21 which after googling it I found out this are high density chips which are not compatible with this old boards due to the lack of support from their companies so I'd like to know if there is any modified bios for this board that allows me to use this high density memories, I did my research but found nothing, most of modded bios I find are for ep45-ud3p and ep45t-ud3r and this post doesn't have any search tool to see if it's already listed here.

    thank you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 65 users browsing this thread. (4 members and 61 guests)

  1. mspw,
  2. ollithehub,
  3. osergios,
  4. rinplus

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •