Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Odd memtest issue




  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    229

    Default Odd memtest issue

    I'm having a strange issue with the system and samsungs from sig and running memtest+ 4.20.

    With 4 sticks I can't seem to get them down to DDR2133 c10-10-10-28, memtest test#6 will always error between 12G and 13G. In a way this is a blessing, because I can test things fast by adjusting memtest range and selecting the proper test, but despite that I'm unable to find improvement.

    At 1866 c10 everything is fine, as is 2133 c11-11-11-30. Vdimm tested from 1.50 up to 1.65V, Walked VcSA and VTT up to 1.2V at no point did it get any different. Upped Vcore too to 1.4V(bios) just in case.

    Switching mem around does in the slots not help, the error will popup at the same range.

    With either set of 2x sticks in either channel no problem.

    Took out the ram, inspected the slots: no visible damage, if it where damaged I guess 1866 c10 and 2133 c11 would also have probs.
    Took out cpu, inspected socket: same story, looks okay. if it where damaged other settings would suffer too, I guess.

    Tried tras 30
    Tried higher/lower trfc 180-(auto=202)-220
    Tried higher trrd (auto=7)-8

    So now I'm wandering what is going on here, is it a crappy imc(then why won't it show any reaction to voltages?)

    any tips are welcome!

    edit: I forgot to say, sometimes memtest will pass the said range fine a few times, and then produce like 2-6 errors in the following pass.
    Last edited by Darkje; 04-29-2012 at 05:28 PM.
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Odd memtest issue

    What is the Command Rate setting in your tests? 1? 2?
    Maybe you need slightly looser primary timings with 16GB versus 8GB.
    Check out Samsung 30 nm Green PC3-12800 Low Profile 1.35 V DDR3 Review - Page 1/8 | techPowerUp
    The Overclocking and Timing/Scaling information on page 6 might help.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    NL
    Posts
    229

    Default Re: Odd memtest issue

    CR was at 2t all the time, so that should be okay. Tried 1t too ofcourse, but it just stayed the same, no errors except for test#6 at that 12-13g range.

    edit: read that review, mine are slightly different sticks but they work the same at a 0.10-0.15 higher voltage. Other members of my dutch forum are getting up to 2600 with this mem.
    Last edited by Darkje; 04-29-2012 at 05:41 PM.
    - Z68X-UD3H-B3(rev 1.3), bios F12
    - I5-2500k [3148C059], cooled by scythe mugen2 rev.b with 1500rpm pwm-fan on cpufan header.
    - 8G(2x4G) Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W,Low profile/Low voltage, DDR1600/C9-1.35v. Slots 1&2.
    - 16G(4x4G) Samsung M378B5273DH0-CH9 1333 @ 2133-c11. w1.55v

    - Seasonic M12D SS850-EM , 850W Semi-Modular PSU with 80A at 12V.
    - 2x EVGA GeForce GTX285-1GB in SLi, 4x 6pin power and bridge connected.[PCIEX_16 and PCIEX_8]
    - Hauppauge HVR2200 PCIE 1x tv-tuner card.[PCIEX1_3]
    - Intel controller in raid mode.
    - 2x WD 500G blacks in raid0 on intel port 0-1.
    - 1x WD 1000G black on intel port 2.
    - 1x OCZ Vertex2 (32nm) on intel port 3.
    - 1x Optiarc DVDRW on intel port 4.
    - 1x Samsung 500G on marvell port 0.
    - 24" LCD monitor @ Geforce 0, lower HDMI port.
    - 17" LCD monitor @ Geforce 0, upper HDMI port.
    - 19" LCD tv @ intel/onboard HDMI.
    - 4ch analoge speakers, cambridge dtt set.
    - internal spdif header connected to Geforce 0.
    - front usb connected.
    - front ac97 connected.
    - front cardreader (usb) connected.
    - rear 4x usb bracket.
    - ms media keyboard, ms comfort mouse. usb, wired.
    - w7x64-sp1.



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •