Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 51

Thread: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.




  1. #21
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    How long does it take to run one full Memtest loop using tests 1 - 8?
    Memtest is good at finding memory hardware errors or it will fail if your bios settings are not in the ballpark. It is not really a stress test.
    I would run Memtest for about 1-3 hours followed by Prime95 Small FFT for 4 - 6 hours to stress your cpu.
    If there are no small FFT errors, you can do a followup test using Large FFT's for 3 - 6 hours.
    Sometimes Prime95 won't fail until after 8 - 10 hours.

    If Prime95 fails, let us know:
    • FFT size that failed
    • how long the test ran until the first failure occurred
    • cpu core temperatures from RealTemp or CoreTemp to show the maximum temperatures for each core

    You can post a screenshot of all this information, where you position the displayed windows close together and you crop/remove the unneeded portion of the screen to produce more readable screen information. You can use the Attachments or Insert Image from a URL (e.g. file sharing web site) when you create your post using the Go Advanced posting option.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  2. #22
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Memtest takes about 40minutes to get a pass, and I've run it overnight without any error's so I know that's good.

    I've run the default Blended test for 4 hours last night and temps never raised past 63 degrees on all cores. I'll try the small test tonight.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  3. #23
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Ran Small Tests for 6 hours last night and everything was fine and the average temp of all cores was 60 degrees.

    Running large test right now and 4hrs in everything is fine and temps have gone no higher than 61-62 degrees across all cores, I'll let it run for an hour or two and then call it quits if everything is OK. I'm using both Real Temp and HWMonitor...

    So since all this seems to be OK, tomorrow, I'll restore my bios settings to how everything was before this all happened. I was running a higher QPI Frequency and forced my Multi to 21. right not I have Turbo Mode disabled.

    I'll be sure to save the current setting in case everything takes a poop.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  4. #24
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Nice!!!
    Glad to hear that things are going well.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #25
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    6hrs done with large test same temps, no errors or warnings.. everything seems good, tomorrow i'll load my original Bios which I ran for over 1.5yrs...

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  6. #26
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    My issue has returned... I am at a loss and getting frustrated.... I found the RMA section of the site here; RMA

    or should I open a support ticket with technical support first and wait for them to tell me to open an RMA ticket?

    Or is pointing to this thread going to be enough?

    let me know your thoughts...

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  7. #27
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Which specific problems? BSOD's?
    Have there been any recent changes to your system?
    Which cpu cooler is installed? Is it still secure?

    Assume the worst when it comes to understanding language when dealing with tech support.
    Avoid using a long narrative description, such as "first thing I did was this and got an error so I then changed the doohickey and also....".
    Use short but descriptive language that is logically ordered.
    A numbered list might work best.

    Many have complained that they received a "canned" response from tech support, possibly because the information wasn't in a clear, well organized format.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #28
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Which specific problems? BSOD's?
    Have there been any recent changes to your system?
    Which cpu cooler is installed? Is it still secure?

    Assume the worst when it comes to understanding language when dealing with tech support.
    Avoid using a long narrative description, such as "first thing I did was this and got an error so I then changed the doohickey and also....".
    Use short but descriptive language that is logically ordered.
    A numbered list might work best.

    Many have complained that they received a "canned" response from tech support, possibly because the information wasn't in a clear, well organized format.
    Same BSOD as before, I verified that the cooler was still tight, don't want to take it off because of the past problems. I'm still using the Cooler Master Evo 212. Temps have slowly been climbing and I've been cleaning the cooler monthly.

    Thanks from the note, should I contact support first or just go straight to an RMA form?

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  9. #29
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    there is an f8b beta bios out for that board,seems strange for it to raise its ugly head again

    http://www.fileden.com/files/2009/12...58AUD5.f8b.zip

    a full cmos clear(battery removal) then load optimised defaults/re enter oc/bios settings might help,a bsod can mess things up
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. #30
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    625

    Default Re: Bent Pins on X58A-UD5... How did they get bent? Never removed the CPU since install over 2yrs ago.

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    there is an f8b beta bios out for that board,seems strange for it to raise its ugly head again

    http://www.fileden.com/files/2009/12...58AUD5.f8b.zip

    a full cmos clear(battery removal) then load optimised defaults/re enter oc/bios settings might help,a bsod can mess things up
    I thought of that too, I don't like using Beta bios's F6 was the last "Official" bios, what I also don't like is the fact there is not description or improvement listed for F8A. When this first happened I did try going back to F5, then F3 then back to F6 as nothing made a difference.

    That's why I was leaning to something else.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 4x PNY 120GB Raid 0
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •