Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?




  1. #1
    boe323 is offline Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    476

    Default Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    Ive just applied the diode fix to my h80 cooler, works a treat, i can here my hdd again lol, that how noisy it was, anyway, i have 9 spare diodes if anyone wants one, let me know ill post it to you.You can get the instructions of youtube, just search for h100 noise fix.Noim not charging, ill pay for stamp envelope.Seems a waist to leave lyin around when it could help other people.Can only post in UK though, so sorry.
    Last edited by boe323; 05-07-2012 at 04:53 AM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    Thanks for posting your fix. I have a H100 still in the box so not sure I have a problem or not, not to mention I live across the pond.

  3. #3
    boe323 is offline Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    476

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    Thanks,but i cant take credit for this fix, I found the instructions on YouTube, I just have some spare diodes as it was a pack of 10, as long as the pump rattle is due to the speed then it will work,sorry i cant post out of UK ,it just wouldnt be worth it,I would have to pay to much I think.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    NP just saying I appreciate you posting a fix if peeps have a pump noise problem and want to persue it.

  5. #5
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    What does the diode do? Help regulate the speed, I'm guessing.
    Mine was pretty noisy at first. Then stopped a little while. Then got noisy again. Wasn't any noiser than some fans I have, but with the fans that come with the H100 all of it together can get loud.
    But I RMA'd back to Newegg because the fan controller didn't work at all, always a constant speed except when booting it would run wide open for a few seconds. When I told Corsair the problem they immediately issued an RMA, which is good, but I decided to get my money back and get the XSPC kit instead.
    For an all in one kit the H100 is actually pretty decent.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  6. #6
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    I think he might be referring to using a magnet or at least thats the youtube video I saw either the OP or someone else posted. Its possible the the magnet is pulling the impeller up a few mm to stop the noise.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  7. #7
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    There seem to be some on again/off again issues with the pump/controller. Some simple ones require resetting the firmware, which is only for the controller lights I think. They had a "bad" batch last year with problems.
    The good thing is Corsair seems to be good with RMA's. But you still have to pay to ship it to them.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Indonesia
    Posts
    62

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    thanx for the info btw bro :)
    might come in handy sum day :)


    just Sam.............

  9. #9
    boe323 is offline Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    476

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    Go to youtube and type this on search bar, h100 noise fix, its usually the first vid in the list, if your noise problem is the same as on the video it will work, yes it slows the rpms from 2100 to around 1900, and ive found it more efficient to be honest, i never expected it, but slowing the pump as knocked around 2 degrees off the temp, i imagine its because the water as got a better chance of cooling in the radiator, but that means it will stay in the pump longer also,but doesnt seem to matter, its working better for me, which is amazing, i got rid of the noise and 2 degrees lol, the diode is i think, a zener diode, heres some info , Fixed Voltages,. Wow, i cant post a link, youll have to figure it out lol. Yes there is a magnet fix also, but you need to strip your pump, and not sure if that is related to the fan speed or not, but most likely is.I suppose you could alway tape the magnet to the outside but then it will look terrible.
    Last edited by boe323; 05-07-2012 at 07:26 PM.

  10. #10
    boe323 is offline Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    United Kingdom
    Posts
    476

    Default Re: Anyone got a noisy H80 or H100 cooler on ther cpu?

    RMA'ING gets you another noisey pump, i would say at least 70% of them are noisey due to the speed there running at, the ideal drop speed would be the same rpms as the h70 wich is 2040 but 1900 rpms isnt much difference, but it noise wise.
    .
    Quote Originally Posted by boondocks View Post
    What does the diode do? Help regulate the speed, I'm guessing.
    Mine was pretty noisy at first. Then stopped a little while. Then got noisy again. Wasn't any noiser than some fans I have, but with the fans that come with the H100 all of it together can get loud.
    But I RMA'd back to Newegg because the fan controller didn't work at all, always a constant speed except when booting it would run wide open for a few seconds. When I told Corsair the problem they immediately issued an RMA, which is good, but I decided to get my money back and get the XSPC kit instead.
    For an all in one kit the H100 is actually pretty decent.
    Last edited by boe323; 05-07-2012 at 07:31 PM.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •