Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Z77-UD5H BIOS playing up after using Easytune




  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    2

    Question Z77-UD5H BIOS playing up after using Easytune

    My Z77-UD5H mobo had been working just fine. BIOS F7 and all stable (keyboard and mouse work just fine in navigating the BIOS).

    I decided to use Gigabyte's Easytune, which seemed to work. However, after its use, I find I can now no longer access the BIOS, although the system boots up just fine. No matter which BIOS screen choice I make, all I get is a blue screen with the BIOS title at the top and an unusable mouse pointer.

    The same thing happens with the backup BIOS.

    The same thing happens (both BIOS) when I clear the cmos (although I know default settng have been set as I've now lost the Intel Rapid Start).

    The same thing happens after I uninstall Easytune (just in case that was doing something).

    Any thoughts on what may have happened and how to fix it?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Z77-UD5H BIOS playing up after using Easytune

    try a longer cmos clear by taking out mb battery for 30mins,maybe overnight, depends,then put back in,load optimised defaults and try

    when the battery is out power off at rear of psu or unplug from wall socket and pres and hold in the front panel power switch to fully discharge the mb of power
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    May 2012
    Location
    UK
    Posts
    2

    Default Re: Z77-UD5H BIOS playing up after using Easytune

    Update.

    On a hunch, I unplugged all of my rear USB plugs from devices, other than my keyboard and mouse. After that, the BIOS worked. It looks like the BIOS becomes non-functional if you have any USB device plugged into the rear panel USB2 extension.

  4. #4
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Z77-UD5H BIOS playing up after using Easytune

    Try updating drivers, not sure if the Gigabyte download site has newest or not, look at the links at top of forum. Some people have had problems with USB, most seem to be cured with newest BIOS, drivers as far as I can tell. At least mine seem OK.
    I'm using the USB 3.0 front bracket that came with the board plugged into the first Intel Header (_1) for stuff like flash drives and it seems to be alright.
    My wireless KB/mouse I've used in most of the rear ports with no problems.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •