Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?




  1. #1
    wavracer is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Saskatchewan, Canada
    Posts
    9

    Default ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    ALT+F10 to copy the main BIOS to the backup BIOS is no longer working in the new GA-Z77 BIOS releases?

    Tested on GA-Z77-D3H with PS/2 keyboard (USB never worked for me):
    F14 - OK
    F15 - OK
    F18 - not working

    Anybody else able to ALT+F10 in these new BIOS releases? Has the key combo changed or the feature been removed?

    Thanks,

    Mark
    Last edited by wavracer; 08-31-2012 at 10:00 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Mark reset your CMOS and try again...

  3. #3
    wavracer is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Saskatchewan, Canada
    Posts
    9

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Quote Originally Posted by Conners View Post
    Mark reset your CMOS and try again...
    I shutdown, unplugged the power, carefully shorted the CLR_CMOS pins with a screwdriver and was greeted with the 'CMOS has been reset' menu on the next boot, but ALT+F10 still does nothing with the newest BIOS (F18 - the only one available at GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-Z77-D3H (rev. 1.0))!

    Can someone on the newest BIOS for a GA-Z77 series motherboard try and see if it works for them (press ALT+F10 with a PS/2 keyboard on the initial boot splash screen)?

    Thanks,

    Mark

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Mine works but I have the Sniper 3. Try it as soon as it reboots and before the splash screen.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    usa
    Posts
    52

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    UD5H with new F14 BIOS, ALT+F10 does not work. First BIOS I have had that wouldn't flash backup BIOS.

  6. #6
    wavracer is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Saskatchewan, Canada
    Posts
    9

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Quote Originally Posted by Conners View Post
    Mine works but I have the Sniper 3. Try it as soon as it reboots and before the splash screen.
    I have tried 2 different brands each (Microsoft and Dell) of USB and PS/2 keyboards multiple times and pressing ALT+F10 before and during P.O.S.T. and it never works with the newest BIOS.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Earth
    Posts
    849

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Guess you need to revert to the one that does then if it's that important to you.

  8. #8
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    F17 for the UD3H and F8 and F9 for the UP5 Th work just fine.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  9. #9
    wavracer is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Saskatchewan, Canada
    Posts
    9

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    Quote Originally Posted by thetanine View Post
    UD5H with new F14 BIOS, ALT+F10 does not work. First BIOS I have had that wouldn't flash backup BIOS.
    Good to know I'm not alone!

    So far reported that Alt+F10 does not work on are:

    GA-Z77-D3H F18
    GA-Z77X-UD5H F14
    Last edited by wavracer; 08-31-2012 at 07:43 AM.

  10. #10
    stasio's Avatar
    stasio is online now GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: ALT+F10 is no longer working in new GA-Z77 BIOS releases?

    ALT+F10 working on Z77X-D3H with latest BIOS F15.
    ALT+F10 working on Z77X-UP5 TH with latest BIOS F9.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •