Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...




  1. #11
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    uk
    Posts
    2

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    [QUOTE=ozzape;445076]Hi all,

    I really hope that someone here can help me.

    I purchased a complete new kit yesterday to build a monster machine for video editing, so everything is new and freshly unboxed.

    The relevant kit to know about, and which is built at the moment, is:
    Motherboard: Gigabyte Z77X-UP5TH
    CPU: Intel i7-3770K
    Memory: Kingston KHX16C10B1K2 8GB (x4 to make 32GB)
    Cooler: Corsair H60
    PSU: Corsair CX750

    I've been building machines for 20 years so I certainly know what I'm doing and can confirm that everything is mounted correctly.

    The problem is as follows:
    When I boot the machine, all the relevant fans start up, and the LED on the motherboard starts to display its codes.
    After a few seconds, it displays "Cb" (or perhaps "C6"), and then loops round again.

    I don't get anything on the display (have tried DSUB, HDMI and DVI), and USB keyboard and mouse do not get to the point of having power sent to them - or at least not enough for the num-lock, caps-lock and scroll-lock lights to flash up.

    The sequence of codes on the LED display I can identify (after filming and playing back slowly) are: 15, 36, 32, 4F, 60,62, 78, 72, 98, 9A, 96, Cb.

    I have tried dismounting and remounting everything, verified that the power cables are in properly, tried the CMOS reset both ways (button and shorting out the pins, and the CMOS switch method), and have even replaced the battery.

    What could be the reason for this? I have been searching on-line for over 8 hours in various sites, but to no avail. Have raised a ticket with Gigabyte, but they have not even read it yet...

    No mater what I try, I have not yet seen the BIOS setings or had anything come up on-screen.

    Please, if someone can give some help, that will be great - because its a 3 hour round-trip to the store where I bought this motherboard from, and only want to take it back if it really is needed.
    Last edited by jasper500; 04-28-2013 at 04:02 AM.

  2. #12
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    nothing on screen? no bios no windows?

    tried onboard graphics or graphic card? tried with dvi or vga if you have them?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #13
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    uk
    Posts
    2

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    I have exactly the same problem. I am using the HDMI output and when I switch on I briefly get a glimpse of the BIOS screen or it could be some sort of splash screen I suppose. The led cycles through the same codes ending on Ab. I have checked everything on the machine and everything seems ok. I'm kind of glad that someone else has the same problem, if only we could sort it out. I have a CoolMaster Pro M2 850W power supply and can't believe that is at fault.

    GA-Z77X_UP5 TH motherboard
    i7 3770K CPU
    Corsair vengeance 32g RAM
    Corsair H60 cooler
    sandisk extreme 240g ssd

  4. #14
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Massachusetts
    Posts
    2

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Hello everyone. I seem to be having the same problem here but ill give it a shot at explaining whats happening to me.

    Few days ago i purchased a noew computer off of newegg
    My Build:
    Case: NZXT Phantom NZXT Phantom PHAN-001WT White Steel / Plastic Enthusiast ATX Full Tower Computer Case - Newegg.com
    Motherboard:GIGABYTE GA-Z87X-UD4H Newegg.com - GIGABYTE GA-Z87X-UD4H LGA 1150 Intel Z87 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard
    CPU: Intel Core i5-4670K Haswell Newegg.com - Intel Core i5-4670K Haswell 3.4GHz LGA 1150 84W Quad-Core Desktop Processor Intel HD Graphics BX80646I54670K
    Memory: G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB0 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL9D-8GBXL - Newegg.com
    Cooler: COOLER MASTER V8 COOLER MASTER V8 RR-UV8-XBU1-GP 120mm Rifle CPU Cooler Compatible with Intel 1366/1155/775 and AMD AM3/AM2+/AM2 - Newegg.com
    PSU: CORSAIR HX Series HX750 750W CORSAIR HX Series HX750 750W ATX12V 2.3 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS GOLD Certified Modular Active PFC Power Supply New 4th Gen CPU Certified Haswell Ready - Newegg.com
    Video Card: EVGA 04G-P4-2766-KR GeForce GTX 760 Newegg.com - EVGA 04G-P4-2766-KR GeForce GTX 760 4GB 256-bit GDDR5 PCI Express 3.0 SLI Support Video Card

    I do feel confidtant with myself putting this together, took a class for it in school. Still though i have never built my own PC and there is the possibility that i am making a simple mistake.

    The problem is as follows:
    When i boot up my machine everything sounds like its working fine, case fans are spinning heatsink is working fine, lights on the mother board are on and the Debug LED is changing numbers while the computer turns on. Only problem is that i dont get anything for a display on my monitor. Not a lit blank screen or anything, it just looks like its unplugged.

    the Debug LED displays a long sequence of codes that i filmed and recorded as follows: 19, 15, 36, 4F, 60, 61, 99, 71, 9A, 96, 62, 99, 9C, ... without any hesitation between these two steps there is a beep ((post beep?)) that comes from the mic i have pluged in) ... 64, 88, 99, A8, A9,...then comes something that i think is "Ad" or what looks like a lowercase D. Cant find anything in the manual that helps with it.

    Please, if someone can give some help, that will be great

    Some of the comments say that it may be the power supply, currently i only have one power supply so any recomendations on how to check this out.

  5. #15
    will_s is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Australia
    Posts
    71

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    have you connected your power to your graphics card

  6. #16
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    slylou123,

    Update to latest BIOS F6 without video card.Connect video output from board itself.
    Once you updated,plug your video card.

    Edit:

    Added name to refering for.
    Last edited by stasio; 07-30-2013 at 10:46 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  7. #17
    irfs is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    UK
    Posts
    37

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    Update to latest BIOS F6 without video card.Connect video output from board itself.
    Once you updated,plug your video card.
    Statio F6 ??? F11 or latest f12j beta for z77x-up5 th

    Funny I just changed my Corsair AX750 to Corsair CX750M on the very same mobo a few days ago.
    Corsair Carbide 400R
    Corsair AX-750W
    Gigabyte Z77X-UP5 TH F12j
    i7 2600K@4.8GHz
    Antec 620 Kuhler
    16GB Gskill 2133 10 11 10 28 1N
    Gigabyte 680 GTX OC3W
    OCZ Vertex 4 256GB
    Samsung 840 Pro 256GB
    Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001
    Samsung HD204UI Spinpoint F4 2TB

  8. #18
    Teddybehr's Avatar
    Teddybehr is offline Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Canada
    Posts
    159

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    ^ Stasio was probably referring the BIOS for the Z87 board I guess ...he works like a horse and barely sleep ...helping us all.

    Try the F12j beta and then the F11 with the monitor plugged on the igfx port AND I will add, in the BIOS ...put the igfx (Internal graphic) settings at "Enable" NOT "Auto".
    Then once updated, if your computer show sign of life then plug back the monitor on your video card and in the bios settings put igfx back on "Auto" and the first init display settings at PEG.
    If it still doesn't work I would start basic, the board with f11 (or 12j) with the CMOS cleared, monitor plug in the board igfx and one HDD (or SSD).

    Do you start from scratch installing Windows (or other OS)?
    I would be sure to put the CSM support at "Always" also if it was me.
    Hope it helps..if not, Stasio will have some more idea.

  9. #19
    irfs is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    UK
    Posts
    37

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    also really really important NOT to plug anything into the USB3 ports when installing windows. Absolute MUST use usb 2.0 ports (mouse, keyboard, usb flash etc) USB3.0 can be used once windows and all drivers are properly installed.
    Corsair Carbide 400R
    Corsair AX-750W
    Gigabyte Z77X-UP5 TH F12j
    i7 2600K@4.8GHz
    Antec 620 Kuhler
    16GB Gskill 2133 10 11 10 28 1N
    Gigabyte 680 GTX OC3W
    OCZ Vertex 4 256GB
    Samsung 840 Pro 256GB
    Seagate Barracuda 3TB ST3000DM001
    Samsung HD204UI Spinpoint F4 2TB

  10. #20
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Corrected.....yea....Z77,Z87,X79.........sometime.

    Edit:
    Oh no.....I refering to slylou123 post and will_s posted 1 second before me.....
    Last edited by stasio; 07-30-2013 at 10:46 PM.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •