Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...




  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Brazil
    Posts
    4

    Unhappy GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Hi all,

    I really hope that someone here can help me.

    I purchased a complete new kit yesterday to build a monster machine for video editing, so everything is new and freshly unboxed.

    The relevant kit to know about, and which is built at the moment, is:
    Motherboard: Gigabyte Z77X-UP5TH
    CPU: Intel i7-3770K
    Memory: Kingston KHX16C10B1K2 8GB (x4 to make 32GB)
    Cooler: Corsair H60
    PSU: Corsair CX750

    I've been building machines for 20 years so I certainly know what I'm doing and can confirm that everything is mounted correctly.

    The problem is as follows:
    When I boot the machine, all the relevant fans start up, and the LED on the motherboard starts to display its codes.
    After a few seconds, it displays "Cb" (or perhaps "C6"), and then loops round again.

    I don't get anything on the display (have tried DSUB, HDMI and DVI), and USB keyboard and mouse do not get to the point of having power sent to them - or at least not enough for the num-lock, caps-lock and scroll-lock lights to flash up.

    The sequence of codes on the LED display I can identify (after filming and playing back slowly) are: 15, 36, 32, 4F, 60,62, 78, 72, 98, 9A, 96, Cb.

    I have tried dismounting and remounting everything, verified that the power cables are in properly, tried the CMOS reset both ways (button and shorting out the pins, and the CMOS switch method), and have even replaced the battery.

    What could be the reason for this? I have been searching on-line for over 8 hours in various sites, but to no avail. Have raised a ticket with Gigabyte, but they have not even read it yet...

    No mater what I try, I have not yet seen the BIOS setings or had anything come up on-screen.

    Please, if someone can give some help, that will be great - because its a 3 hour round-trip to the store where I bought this motherboard from, and only want to take it back if it really is needed.

    Thank you!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    what is cb error code in your motherboard manual? test with only one ram stick installed,it could be due to 32gb of memory,you need to access the bios to manually set up the ram voltages ect for 32gb
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Brazil
    Posts
    4

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    "C6" is listed as "reserved" in the manual.

    But, after a lot of perseverance, I think that the problem is the PSU...

    I found a few articles of people mentioning about incompatible PSUs, and I think this Corsair CX750 might be one of them.

    I plugged in an 380W from my server and the machine booted wonderfully... (Never seen this new style BIOS with mouse controllable UI... very smart...)

    So at least I know the motherboard, CPU and memory are all working 100%.

    I then plugged in this new PSU to my server, just to verify - and that works 100%.

    Plugging the PSU back into the new machine - loop, loop, loop - does not get to the BIOS.

    So... What power supplies are compatible / known to work with this machine? I need at least 750W, as I have a GTX 660Ti to plug in, the 32GB RAM, one SSD and probably 2 1TB HDDs.

    (One site I found talking about power supplies: First "Ultra Durable 5" Mainboards with Two Thunderbolt Ports: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH and GA-Z77X-UP5 TH Review. Page 12 - X-bit labs)

    Thanks!!!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    well i can vouch for the xfx and seasonic psu's they are both seasonic made,those work fine on my board,glad you figured it out though i was thinking memory

    750w will be plenty power,they dont use much juice
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Brazil
    Posts
    4

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Thanks, much appreciated.
    Difficult to find reliable retailers here in Brazil, but I'll just see what I can find.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    do newegg ship to brazil?
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #7
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Newegg USA does not ship to other countries.
    I assume that this applies to their Canadian operation.
    I don't know if this also applies to their China operation.

    You can use the forum's Advanced Search option where you type in: GA-Z77X-UP5 TH as the keyword search term where you can Search Entire Posts or Search Titles Only to see which psu models others are using with their UP5 motherboards.

    Seasonic makes power supplies for other psu vendors, but you will need to read psu reviews to see which models are made by Seasonic. Currently all XFX power supplies are made by Seasonic. Some psu models from Antec, Corsair, and others are made by Seasonic. You can also check with online reviews of your motherboard model to see which psu models they used during their review.

    The best psu review sites are JonnyGuru, HardOCP, HardwareSecrets, PCPER, TechPowerUp and BenchmarkReviews.

    You might be able to use TX or AX psu models from Corsair. Their CX models are their economy line.
    Seasonic is my number 1 choice for power supplies.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #8
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    I'm running SeaSonic Platinum 1000 psu in two different machines, Z77 UD5H & Z77 UP4 TH and no problems. I'm not really sure what could make a psu incompatible? Never had that problem but I guess anything is possible. You can usually get the 1000 on Amazon.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  9. #9
    atvstevie is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Waterloo Ontario
    Posts
    1

    Exclamation Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Hey Guys I have the exact same problem as the first guy....ozzape... i have like the exact system plus more parts (HDD's and monitors etc) anywho I just finally finished building this build last night. I start the board up and absolutely nothing, nothing on the screen etc. My LED number display flashes so quick that idk what is happening... i really want this to work so please help me its making me go crazy

  10. #10
    Bravoexo is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Philippines
    Posts
    3

    Default Re: GA-Z77X-UP5 TH - does not start to BIOS, No display, nothing...

    Does it stay powered? (Like the light on the power led is still on, there's a debug LED Code, etc) Have you tried a different PSU? Have you tried with no other PCI-e/PCI (yes it has a PCI) or HDDs attached?

    My first time to boot my UP5 TH was also facing a blank screen using hdmi off the integrated vc. Turns out the first time boot will directly lead you into the BIOS and there's a menu there asking if you want to enter the UEFI or load bios optimized defaults. I had to reinsert the hdmi cable to get to see this screen.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •