Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working




  1. #1
    Ronb is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Florida
    Posts
    131

    Default GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    I have a video card installed so this isn't a big deal but I wanted to check out the video on the board and it's not working. I installed the board on 12/1/12 - 12/2/12 and have looked in the device manager and I only see the drivers for the NVidia card. I became aware of this issue when I tried to install the Lucid Logix driver and it told me the Integrated Graphics Device was not found. Is there any way that I can fix this
    CPU - Intel i5-3570k
    Motherboard - Gigabyte GA-Z77X-UD3H
    BIOS Version - F18
    Ram - Corsair Vengence 1600 32GB (4 x 8GB)
    Op Sys - Win 8 64 bit on Crucial V4 64gb SSD
    Video Card - nVidia GT220
    1 500gb 7200 WD HDD in tower
    1 750gb 7200 Seagate HDD in tower
    4 exteranl drives connected via USB or of which are 1tb each sata drives the other 2 are older drives of
    250gb and 500gb.
    Cooler Master Case HAF 932 Advanced

  2. #2
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    Did you install the Intel graphics drivers? If not install them, reboot to BIOS and set up options for integrated graphics on the Peripherials page I think.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bucharest - Romania
    Posts
    35

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    .
    Attached Images Attached Images GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working-121128171731-jpg 

  4. #4
    Ronb is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Florida
    Posts
    131

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    Quote Originally Posted by boondocks View Post
    Did you install the Intel graphics drivers? If not install them, reboot to BIOS and set up options for integrated graphics on the Peripherials page I think.
    What driver would that be. I got on the Gigabyte site and I don't see that driver. I've installed all other drivers for this board. I couldn't use the dvd that came with the board since i'm on win 8

    Update: I downloaded the VGA Driver and tried to install it and i'm told the system doesn't meet the minimum requirements. I don't get it. I don't know if this matters but I have win 8 on the SSD(Drive C) but am trying to apply the graphics driver from an HDD (Drive B)
    Last edited by Ronb; 12-09-2012 at 02:17 AM.
    CPU - Intel i5-3570k
    Motherboard - Gigabyte GA-Z77X-UD3H
    BIOS Version - F18
    Ram - Corsair Vengence 1600 32GB (4 x 8GB)
    Op Sys - Win 8 64 bit on Crucial V4 64gb SSD
    Video Card - nVidia GT220
    1 500gb 7200 WD HDD in tower
    1 750gb 7200 Seagate HDD in tower
    4 exteranl drives connected via USB or of which are 1tb each sata drives the other 2 are older drives of
    250gb and 500gb.
    Cooler Master Case HAF 932 Advanced

  5. #5
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    Yes, it's Intel VGA driver. Win 8 may already have it, I don't know. Usually when you first do updates on Win 7 it always wants to install it for me. Sure you tried to install the right one, that is 64 bit?
    You might try looking in Control Panel under Programs and Features and see if it's already installed. If not I don't know what to tell you, I have no experience with Win 8.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  6. #6
    Ronb is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Florida
    Posts
    131

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    I got it. I had to enable Internal Graphics in the bios. it was set to Auto which confused me. Now I need to get the template for the bios so I can get ideas on moew settings but that's for another thread. thanks to both of you folks for the help. I'm looking at EasyTune 6 and the PCH setting is 127 degrees. Is that normal and what is PCH. I'm trying to take a screen shot of it but not having much success.
    Last edited by Ronb; 12-11-2012 at 03:05 AM.
    CPU - Intel i5-3570k
    Motherboard - Gigabyte GA-Z77X-UD3H
    BIOS Version - F18
    Ram - Corsair Vengence 1600 32GB (4 x 8GB)
    Op Sys - Win 8 64 bit on Crucial V4 64gb SSD
    Video Card - nVidia GT220
    1 500gb 7200 WD HDD in tower
    1 750gb 7200 Seagate HDD in tower
    4 exteranl drives connected via USB or of which are 1tb each sata drives the other 2 are older drives of
    250gb and 500gb.
    Cooler Master Case HAF 932 Advanced

  7. #7
    barkeater is offline Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    40

    Default Re: GA-Z77X-UD3H - Onboard Graphics are not working

    glad to hear you got the igpu up and running.

    The pch temp is the chipset and normally runs high so no worries.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •