Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?




  1. #1
    flobbadob is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    UK
    Posts
    25

    Question update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?

    found a motherboard speaker, btw my problem is that my system posts once but then not again, until you wait a while. WHen it fails to post i just get somekind of bootloop.

    Voice 003.amr is the audio file, weird format because its from my phone recorder, its a faint click noise, that is the noise that the motherboard speaker is making.

    Motherboard is gigabyte z77x-d3h , what does this noise mean?

    thanks

    ohgod typo in the title -.- , *what does this noise MEAN* facepalm lol.
    Last edited by flobbadob; 12-09-2012 at 10:02 PM.

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is offline Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,842

    Default Re: update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?

    Typos corrected in thread title.
    I couldn't play your file on my system.
    With some newer cylindrical speakers, the sound might be distorted if the top is resting against part of the computer case.

  3. #3
    flobbadob is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    UK
    Posts
    25

    Default Re: update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?

    no its definitely a click noise, i get a beep for the post, try vlc media player, that plays it for me, really odd noise tbh, i have consulted the manual and although it clearly says 'go to this section for information about beep codes' there is no said information on the quotes chapter -.-.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    1,183

    Default Re: update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?

    I'd be getting an rma
    Lian Li PC-7F Chassis Black
    Gigabyte GA-X48-DS5 MB (Rev. 1.1 BIOS v.F8c)
    Gigabyte ODIN GT 800Watt PSU
    Intel Core2Quad Q9550 E0 @ 3.4Ghz @ 1.25vcore
    Noctua NH-U12P + AS5
    G.Skill 2X2GB F2-8500CL5D-4GBPK
    2 X ATI Radeon HD4850 512MB (Crossfired)
    Dell Ultrasharp 2209WA IPS
    2 X 1TB Seagate 7200.11 in RAID 1
    Pioneer DVR216 SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------
    Gigabyte Poseidon Chassis
    Gigabyte GA-EP45-DS3 (Rev. 1.0 BIOS v.F9)
    ASUS Artic Square CPU Cooling with AS5
    Thermaltake TR2 RX 550Watt PSU
    Intel Core2Duo E8500 E0 @ 3.8Ghz @ 1.25vcore
    Corsair 2 X 2Gb XMS2 PC6400C5 DDR2
    NVIDIA GeForce 8800GT 512MB
    1 X Seagate 1TB 7200.12 + Seagate 750GB 7211.11
    Sony SATA DVD MultiDrive
    Windows 7 Ultimate X64 RC1 (Build 7232)
    ------------------------------------------------

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    627

    Default Re: update to my problem - found a motherboard speaker, what does this noise mean?

    (I used RealPlayer just for reference)

    but all I heard was a click then what sounded like your fans spooling up and back down again... then repeat.

    If you can post and get in to the BIOS I would try a BIOS update... if you are already at the latest BIOS then I would try down grading the bios level by 1 and see if that fares better.

    Also are you overclocking? Did you "Load Optimized Defaults" on first booting up the system? I've seen funny things go away after Loading optimized defaults...


    if you still have the same issue there-after these suggestions if you have not already performed them of course, then I'm with NimrodAUS, I'd RMA the board.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win10-64Bit
    CPU = Ryzen 1700x Overclocked to 4Ghz with custom water-cooling loop
    Mem = 16GB RAM @ 3200Mhz
    MB = Asus ROG C6H
    GPU = Asus 1080Ti ROG Strix
    HD = 512GB M.2 Samsung 960 Pro
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2012 Virtual Machine with 12GB ram assigned for homer server
    CPU = i7-980X @ 3.5Ghz CoolerMasster Hyper 212 Evo
    Mem = 24GB RAM
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios
    GPU = EVGA nVidia GT210
    HD = 2x PNY 120GB Raid 0 (OS)
    Storage = 8TB WD Black Storage
    PSU = Corsair TX750
    Case = Define R5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •