Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: P55A-UD3 RAID BIOS problems with 3TB drives




  1. #1
    pegasusx is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sydney
    Posts
    3

    Question P55A-UD3 RAID BIOS problems with 3TB drives

    Hi. Having a bad night after just buying two spanking new 3TB WD Green drives and finding out about the 746GB BIOS issue.

    My current MB is GA-P55A-UD3. BIOS F11
    The Intel RAID BIOS is v 9.xxxxx
    So only can create a RAID 1 volume as 746GB.

    Windows x64 OS detects the drives fine as single 2.8TB drives.

    Searching around the net for a solution. And it looks like one solution is updating the BIOS via a modded Firmware.
    But I only found a list for UD3L and UD3Rs...here

    Quote:

    GA-P55A-UD3R BIOS F13 MOD Rev 1.0
    Updated with...
    Intel Raid Rom Updated to 11.6.0.1702
    JMicron Raid ROM Updated to 1.07.28
    Reltek PXE Updated to 2.50

    Thought I'd ask here if anyone has any other solution they could think of as it seems to be a bit of a dead end? Possible to slip in the Intel BIOS (11.6.0.1702) for the UD3 F11 Firmware some how?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    624

    Default Re: P55A-UD3 RAID BIOS problems with 3TB drives

    if you put a request in that thread, that thread owner might be able to help.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 2x Toshiba 120GB Raid 0 (580MB Read/140MB Write)
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  3. #3
    pegasusx is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Sydney
    Posts
    3

    Default Re: P55A-UD3 RAID BIOS problems with 3TB drives

    Thanks I'll give that a go :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •