Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: GA-Z77X-UP5 dead already?




  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18

    Default GA-Z77X-UP5 dead already?

    I have had my rig since August. Everything has been fine, no OC and a nice Thermaltake 750 PSU. I went to turn on my PC and I got nothing. Naturally I switched cords, reseated cables and all that when I assumed my PSU died so I bought a new Thermaltake 850 PSU. I got it all hooked up and still no boot. There are no lights on the mobo at all. You guys think its a dead board?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: GA-Z77X-UP5 dead already?

    removed the cmos battery for 30mins? i dont know if a dead battery affects it not lighting up not sure but it would atleast light up if not powering on ect
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18

    Default Re: GA-Z77X-UP5 dead already?

    In addition I also tried the big red PW_SW inside the case just in case it was the case.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18

    Default Re: GA-Z77X-UP5 dead already?

    Quote Originally Posted by wazza300 View Post
    removed the cmos battery for 30mins? i dont know if a dead battery affects it not lighting up not sure but it would atleast light up if not powering on ect
    Yep, did all that. Its got nothing. What a pain, I have a zalman water cooler in there and it was a pain to put in. Pretty scary this thing had not signs of failing, it was turned off proper and never came back on.

  5. #5
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: GA-Z77X-UP5 dead already?

    Remove your motherboard from the computer case, and place the motherboard on a cardboard box or some large books beside the computer case.
    Disconnect all hardware that isn't necessary for booting into the bios, such as usb devices, additional drives, add-in cards, etc.
    Let us know what the LED debug code is and if any fans spin up or if any LED's light up.

    You can use the psu paperclip test before you connect the psu to your motherboard.
    See http://forums.tweaktown.com/gigabyte...tml#post441685, post #29 for more information.
    Last edited by profJim; 12-24-2012 at 05:24 PM. Reason: spelling
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18

    Default Re: GA-Z77X-UP5 dead already?

    Trying to get in touch with Gigabyte now about and RMA.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •