Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue




  1. #1
    tknoobie is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    WPB
    Posts
    4

    Default Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    I'm not exactly sure what the issue is, but the motherboard is a variable that can be changed. I tried to standardize my build of 20 pcs on this board, but the issues are too much.


    Build:
    Gigabyte GA-H61N-USB3
    Intel i3 2200
    4gb RAM
    AverTV PICe Card
    32GB SSD
    Windows 7


    The install of Win7 is fresh.
    The avermedia card works after install and then within a certain variable time after -- it stops working (it's a TV card)
    It actually will say "no signal" even though the source (cable box) is still connected and can be plugged into a TV and works without issue


    I've tried multiple cards - same result
    I've tried multiple motherboards - same result


    Power on board is 350W -- which is plenty for what I am doing.


    I am building systems for clients and need to understand what I am missing here.


    I looked in the power settings and can't see anything about PCI turning off after a certain time.
    I used to use a Zotac board and never had an issue.


    The drivers for the avermedia card are the latest.


    And the bios I am using for the motherboard is F8


    I'm really at a loss... and tried everything I can think of.


    Suggestions?

    Update: After reboot the "tv" stayed on for about 43minutes and then the software said "no signal"
    Last edited by tknoobie; 03-24-2013 at 07:04 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    if its turning off after so many minutes then chances are its entering power saving and turning off pcie slots

    look in here and select never and see if it fixes things

    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    tknoobie is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    WPB
    Posts
    4

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    It is verified and set at off

    The time it's going to turn off varies

  4. #4
    tknoobie is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    WPB
    Posts
    4

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    After it turns to 'no signal' -- if I close the program and open it up again -- it still can't find the signal

    So once it's lost, it's lost -- which in my mind would mean that the PCI Slot is being turned off, even though that setting is set to off

    I even created my own power settings to make sure that none of them went back to 'balanced', etc.

    The hard drive is set to never
    Sleep is never
    PCI is never

    Any other ideas would be helpful

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    I cant think what else it could be,do you have any other pcie slots on that board? tried with those? also try turning off usb3 and/or sata3 just to see if it has any affect on the pcie slots
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #6
    tknoobie is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    WPB
    Posts
    4

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    Thank you. I think I tried everything.

    I guess it is possible that a card simply doesn't work with a board -- but it seems odd

    I tried rolling back to older versions of the software and driver, but that was ineffective.

    There is only one PCIe slot
    And I tried to disable USB3 and that didn't work.
    I figured I needed SATA for the hard drive

    Thank you.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Gigabyte GA-H61N-USB3 PCI Issue

    I would try emailing gigabyte and tell them your tv card make/model and motherboard and ask them to try and test with it,explain whats happening and maybe they can fix it in a future bios
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •