Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Ram memory problem




  1. #11
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Ram memory problem

    different ram models? seems to be

    might be better to have a matching kit

    how much qpi/vtt are you using in bios? might need more idk maybe 1.25v-1.3v
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #12
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Ram memory problem

    It looks like your newer memory module is defective or is not compatible with your system.
    Can you borrow a 2 x 4GB memory kit to test with?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #13
    Blackonja is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Montenegro
    Posts
    7

    Default Re: Ram memory problem

    Now when i put 2 of them and turn on my pc it wont load windows startup ...
    but in bios it say 8gb, and 1333Mhz..
    So do i need to get same model as my old one (KVR1333D3N9_4G) and try 2x that?

  4. #14
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Ram memory problem

    Quote Originally Posted by Blackonja View Post
    Now when i put 2 of them and turn on my pc it wont load windows startup ...
    but in bios it say 8gb, and 1333Mhz..
    So do i need to get same model as my old one (KVR1333D3N9_4G) and try 2x that?
    It might help, but the best way to go is to buy a matched memory kit where the manufacturer has tested both modules together to ensure that they will be stable at their rated speeds.

    Even if you buy a single memory module that has the same part number as your good memory module, the newer module might be made with different chips and might or might not be fully compatible. This is can more of a problem when you have an older motherboard and you try to use newer memory modules that are designed and tested for the current generation of motherboards and processors.

    If you want to play it safe, buy a matched memory kit that is listed in the supported memory QVL list for your motherboard or check with the memory manufacturer's tech support to find out which of their kits they have tested with and recommend for your motherboard.

    You might be able to RMA both of your memory modules to Kingston where they will replace them with a 2 x 4GB matched kit that will work with your system.

    Let us know which solution finally works out for your system.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #15
    Blackonja is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Montenegro
    Posts
    7

    Default Re: Ram memory problem

    Tomorrow i will go in shop where i buy that new model and ask them can they replace it for model what a atm have and what work for my motherboard :) maybe they will do that for me. If they don't i will be sad :/

    Thx on your time guys i will write here when i fix this :)

    And i check on gigabyte web site Memory Support List : and there is no KVR1333D3N9/4G on support list :/ wtf...
    Last edited by Blackonja; 06-18-2013 at 06:04 AM. Reason: ADD stuff

  6. #16
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Ram memory problem

    You're welcome, glad to help out.
    It might be best to speak with the store manager about exchanging your memory.
    A good businessman will recognize this as an opportunity to help out and win over a new customer.

  7. #17
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    624

    Default Re: Ram memory problem

    Quote Originally Posted by Blackonja View Post
    and there is no KVR1333D3N9/4G on support list :/ wtf...
    Memory support lists are just guidelines on what they tested it with. you have a discontinued MB and they will not keep that list up to date as new modules get released.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 2x Toshiba 120GB Raid 0 (580MB Read/140MB Write)
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •