Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti




  1. #1
    munim is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Canada
    Posts
    13

    Default FIXED in F6: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    When I toggle the screen resolution I get an error message stating something like Full HD not supported in this configuration. I'm outputting display via mini HDMI to my HDMI (1920 x 1200) monitor. The integrated graphics (also over HDMI) have no problem doing HD UEFI. Is this something wrong with the bios or does the 560 ti actually not support hd output in UEFI?

    Edit: F6j didn't fix it either.

    Edit 2: F6 final bios fixed this issue. F6n with uefi vga bios on the 680 didn't work but F6 release does work. See below to understand what I'm talking about.
    Last edited by munim; 07-27-2013 at 10:10 AM.

  2. #2
    polypenko's Avatar
    polypenko is offline Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    The Netherlands
    Posts
    138

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Have the same problem with my 560ti and hd5850

    Resolution Toggle Bios z87x ud5h

    This feature does not seem to work yet.

  3. #3
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    1080 works fine with my 7950's and F5/F6 bios.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  4. #4
    munim is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Canada
    Posts
    13

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Okay so this isn't an issue with the board, I think. It's my understanding that the video card bios needs to be updated to a UEFI bios for the full hd to work. I've emailed EVGA tech support to get the bios.

  5. #5
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Maybe with Nvidia cards, I don't know.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  6. #6
    munim is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Canada
    Posts
    13

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Yeah, probably has to do with Nvidia cards. Anyway I got the updated bios but no dice, still can't get 1080p. I give up at this point.

  7. #7
    munim is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Canada
    Posts
    13

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Updated to the F6 release bios from today and the issue is fixed.

  8. #8
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Yea,fix full HD and mouse in BIOS also.
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

  9. #9
    stasio's Avatar
    stasio is offline GIGABYTE Elite
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    My
    Posts
    5,688

    Default Re: Z87X UD5H F5 bios can't get full HD output in EUFI with 560 Ti

    Gigabyte Z87 HD Mode BIOS Guide :

    <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/rV0s7wXc3b0?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
    GA-Z170X-SOC Force , Kaby Lake...
    GA-Z97X
    -SOC Force ,
    Core i7-4790K @ 4.9 GHz
    GA-Z87X-UD3H ,Core i7-4770K @ 4.7 GHz
    G.Skill F3-2933C12D-8GTXDG
    @ 3100 (12-15-14-35-CR1) @1.66V
    2xSSD Corsair Force GS 128 (RAID 0), WD Caviar Black SATA3 1TB HDD,
    Evga GTS 450 SC, Gigabyte Superb 720W
    XSPC RayStorm D5 EX240 (Liquid Ultra)
    NZXT Phantom 630 Ultra Tower
    Win 7 SP1 x64;Win 8.1 x64;
    Win 10 x64

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •