Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: 4 dimm bios issues




  1. #21
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    AZ, USA
    Posts
    128

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Intel specifies that memory voltage for Ivy Bridge & Haswell should never exceed 1.50 volts.
    There exist DDR3 memory sticks that can run at default settings at 1.25 & 1.35 volts, which would then leave another +0.25 or +0.15 volts for overclocking.
    One example: Crucial Ballistix Tactical 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Low Profile Desktop Memory Model BLT2K4G3D1608ET3LX0 - Newegg.com

  2. #22
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Around Here
    Posts
    18

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Quote Originally Posted by stasio View Post
    I suggest you to change memory,which is on GB memory list and compatible with Haswell system.
    Beleive me,board is OK.
    FWIW, my memory is in the QVL and still one month later, I cannot get it to work on its rated specs. There's a small chance it's the memory's fault, but in all likelihood it's the board and you need to work on it!

  3. #23
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    usa
    Posts
    17

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Quote Originally Posted by GM74 View Post
    FWIW, my memory is in the QVL and still one month later, I cannot get it to work on its rated specs. There's a small chance it's the memory's fault, but in all likelihood it's the board and you need to work on it!
    Well as much as I really didn't want too and probably shouldn't have, I bought new corsair vengeance ram that is on the list...this time i got 2 8gb sticks because they were the same price and so far people have been saying that they are stable with 2 sticks

    Needless to say if my system isn't stable I'm returning the ram and getting a different motherboard >=/

    If anyone has any advice to get this system stable let me know please its really an issue, this system needs to be working 100% before school starts...its not just for gaming its for school work (im a computer and electrical engineering student before anyone busts on me that my computer is overkill lol (even tough it might be))

  4. #24
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    iowa
    Posts
    5

    Default Re: 4 dimm bios issues

    does anyone know if gigabyte has fixed this or if there are really any stable work-a-rounds till they do have it fixed? does gigabyte know about this issue? i think ive tried everything and its pretty upsetting..

  5. #25
    SmashedBrain is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    here
    Posts
    5

    Default Re: 4 dimm bios issues

    On my Z87X-OC, when I added the second pair of DIMMs, I had BSODs already on Windows start. Upping SA (system agent voltage) by 0.2v (now 0.18v) and RAM voltage from stock 1.5v to 1.6v solved that problem. Now the 4x8GB GeIL run fine with their XMP 1866 speed and timings.

  6. #26
    AlderaaN is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    *
    Posts
    9

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Quote Originally Posted by d0u8l3m View Post
    Well as much as I really didn't want too and probably shouldn't have, I bought new corsair vengeance ram that is on the list...this time i got 2 8gb sticks because they were the same price and so far people have been saying that they are stable with 2 sticks

    Needless to say if my system isn't stable I'm returning the ram and getting a different motherboard >=/
    Hello.

    I know it's been nearly 45 days since you last posted here, but would you mind sharing your experience after you've received the 2x8GB Corsair Vengeance sticks?

    Also, what BIOS version are you currently using with your GIGABYTE Motherboard?

    Thanks!
    //subscribed to thread.

  7. #27
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    iowa
    Posts
    5

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Quote Originally Posted by AlderaaN View Post
    Hello.

    I know it's been nearly 45 days since you last posted here, but would you mind sharing your experience after you've received the 2x8GB Corsair Vengeance sticks?

    Also, what BIOS version are you currently using with your GIGABYTE Motherboard?

    Thanks!
    //subscribed to thread.
    i forgot to post that i fixed my issue by finding out that it actually was the ram.. i had to memtest them 1 at a time and not as a whole group to find the bad one.. i suggest all to do this if they havnt yet..

  8. #28
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    usa
    Posts
    17

    Default Re: 4 dimm bios issues

    Sorry to necro my old thread, but Im turing my rig into an UnRaid server and still had that old RAM lying around and im still having issues. I tried playing around with the IMC voltages (+.25 on sys agent/analog IO/didital IO) and bumping memory voltage to 1.65V, still getting bootloops/post=15.

    I memtested the memory for about 12-14 hours and it all passed OK, so i know its a board/BIOS issue and im running the latest which is F10 from the beta bios thread. Messing about with the IMC voltages helped a bit as it usually posts after the second restart, but i still cant get it to just work normally. I am upgrading to a 4790K since i need the VT-d support for Unraid so maybe the IMC in that chip will be a bit more stable but i have my doubts, is there anything else i can try? Cant afford getting rid of this board and getting a Z97 board, plus ive seen people having issues with those as well.

  9. #29
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    usa
    Posts
    17

    Default Re: 4 dimm bios issues

    anyone?

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •