Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: z87x-oc restarting after bios then looping with no display




  1. #1
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    UK
    Posts
    7

    Default z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    spec list

    Gigabyte Z87X-OC Intel Z87 (Socket 1150) DDR3 ATX Motherboard
    Intel Core i5-4670K 3.40GHz (Haswell) Socket LGA1150 Processor - Retail
    XFX 1050W Black Edition Pro '80+ Gold' Certified Modular Power Supply
    G-Skill 8GB Ripjaws X DDR3 1333 Dual Kit

    I have tried 2 graphic card, 2 keyboard, 2 mouse, 5 hard drives individually, 3 sticks of working ram Gskill/patriot, f4 bios, f5 bios, all sata ports, tried with no USB attached, bios reset and leaving the battery out for 30 min. I have disabled c3/c6 state and UEFA and some other stuff that I cannot remember.

    G-Skill 1333
    Patriot 1600
    OCZ indilux 60gb SSD
    OCZ 120GB SSG
    Samsung spinpoint F3 1tb
    Samsung spinpoint F3 500gb
    western digital 1tb blue New

    I have a true head ache as I sent the components back to the retailer and they said motherboard is fine but psu is faulty, I have the system built again and still the fault is there. I have no problems getting into BIOS or booting from usb or disk to install W7, I have managed to install W7 and get into desktop but the PC reboots with a blank screen and start looping again after bios. I can hit delete with the blank screen and get into bios just fine. I have noticed the reboot is happening on fault code 02 which is not documented in the manual.

    I have this build outside of the case on a box with minimal installed.

    Any help would be greatly appreciated!, I have contacted the retailer but they said to take it into a repair shop :-/. These items are only a week or 2 old.
    Last edited by Maxy1240; 08-05-2013 at 10:25 PM.

  2. #2
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Did you try the CBAT-SW? Once pushed the system will not start back up untill you disconnect the 24 pin cable and reconnect again.

    Also Gigabyte z87 boards have problems with some PSU because of the 24pin and/or cpu connector. They changed the pins they are now gold and square shape.

    Do you have another PSU you can test with?
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  3. #3
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    UK
    Posts
    7

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Yeah I have tried that switch still no luck, I tried a 400w corsair psu but it failed to boot the motherboard. The psu is brand new as the retailer said the last one was faulty, but the same fault persists :-(.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    tried with both backup and main bios's flick the bios switch to backup and try
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    UK
    Posts
    7

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Yeah I have tried backup bios f3, new f4 -f5 and even put the switch to single bios, still nothing.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    im thinking they only went as far as the bios to test the board and deemed it ok,maybe they didn't install windows?

    all I can think of is to rma the board again directly to gigabyte uk and insist on a replacement board,i don't think its psu,who knows what that faulty psu did to the board? idk

    you shouldn't have this much trouble to get up and running it should be plug everything in and away you go
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. #7
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    UK
    Posts
    7

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Overclockers on the RMA response put 'Boots windows fine' and that was all :-/. They want me to take it to a repair shop and pay for them to fault find and them RMA.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    no just rma to gigabyte,if you email gigabyte and explain what you've tried they will accept it,and it shouldn't cost you postage either,they normally email you a freepost label to print off

    I would ask gigabyte uk first

    I mean what else can it be? it still could be psu incompatibility,that particular make/model with that board? can't be cpu/ram/hdd it only leaves the psu/board
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. #9
    Acebmxer's Avatar
    Acebmxer is offline Gigabyte Elite
    Join Date
    May 2009
    Location
    New Jersey, United States
    Posts
    2,817

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Make sure you have both CPU connectors plugged in, both 8pin and 4pin. I believe I read it will not start with out both plugged in.

    Edit - Also try the OC ignition button. Even if board is bad according to Sin0822 this should still work. Its on the bacjpanel, a button with a lightning bolt, press it in half way to engage and it should turn on your PSU, if it doesn't then something is deff wrong. It will most likely jump your PSU(infact its the only safe way to jump a PSU aas the board provides load to all the rails), then press power see if the board turns on.
    Last edited by wazza300; 08-05-2013 at 11:08 PM.
    Main Rig
    Gigabyte z87x-OC
    Haswell i7 4770k - 4.7Ghz @ 1.330v LLC Extreme (L310B492)
    G.Skill F3-1700CL9D-8GBXM DDR3-2133mhz 9-11-10-28 1.65v @ 2800mhz 12-14-14-35 1.7v
    Samsung Green 8GB 2x4GB MV-3V4G3D/US DDR3 1.3v 30nn @ 2200Mhz 11-11-11-32 1.60v
    Sapphire ATI HD 7970 3GB clocked 1200MHz @ 1.181v.
    HiS ATI HD 6950
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot Drive) on Intel sata3 controller port0
    Corsair Force GT 120 GB Sata3 SSD on Intel sata3 controller port1
    Samsung 320GB HD322GJ 7200 RPM 16M cache on Intel sata3 controller port2
    Sony Optiarc DVD-RW AD-7240S on Intel sata3 controller port5
    CORSAIR CMPSU-850TX PSU
    Swiftech MCP655-B Pump
    EK Supremacy Cpu Block
    Swiftech Mcres Micro Rev 2 Reservoir
    Black Ice GTX Xtreme 360 Radiator





  10. #10
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    UK
    Posts
    7

    Default Re: z87x-oc restarting after bios then looping with no display

    Quote Originally Posted by Acebmxer View Post
    Make sure you have both CPU connectors plugged in, both 8pin and 4pin. I believe I read it will not start with out both plugged in.
    Still no luck with both connected, currently have only the 8 pin and same result with both installed.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •