Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt




  1. #11
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt

    The molex to sata adapter should be fine.
    Using an adapter with 2 sata male connectors will also be OK.

    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  2. #12
    wsarahan is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Brazil
    Posts
    78

    Default Re: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    The molex to sata adapter should be fine.
    Using an adapter with 2 sata male connectors will also be OK.

    But this boatd only have 1 Pci_peg right? Just to know to not make a mistake here

    Thanks
    My system Specs

    Gigabyte GA-Z87X-OC Force - F7 Bios

    I7 4770k @4.5

    G Skill F3-2400C10-8GTX X2

    EVGA GTX 780 SC Edition SLI - Model Number - 10DE-1004

    Corsair Force GT SCSI Disk Device (223 GB)

    Cosmos 2 Case

    Corsair H110 Cooler


    Creative SB Recon3D Audio

    Windows 7 X64

  3. #13
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt

    Yes, there is only one motherboard pci-e sata connector for additional graphics card power.

    I posted the picture of the dual sata/molex connector because it might benefit others, especially when they want to use it to power two sata drives that are close together. The more flexible wires will make power connections more convenient and there will be less chance of damaging the power connectors on the drives.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #14
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    624

    Default Re: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt

    Imo you have it configured properly, I would had used the same 2 ports to keep everything at x16/x16.

    for a test I would just make sure that your performance is greatly increased when SLI is enabled regardless what Port you are using for the DP. There are a number of GPU benchmark utilities that you can use. 3DMark11 is popular.

    imo as long as you get a ~60%+ performance boost when SLI is enabled then it's working (SLI doesn't scale as nicely as CF, again imo). I have used multiple SLI configs in the past and never worried about what port it was plugged in to. just as long as it works when tested.

    something else you could do to test is look at the GPU Usage in the sensors tab of GPU-Z, when you run an application that supports SLI (a Game for instance) you want to see that both GPU's are engaged and that both GPU's are being used. if one of the GPU's is idling at below 5%, then either the game isn't using SLI (it happens) or there is an external issue.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 2x Toshiba 120GB Raid 0 (580MB Read/140MB Write)
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

  5. #15
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    1

    Default Re: New Mobo GAZ87X-OC Force and SLI doubt

    I was wondering what the issues would be having 2-way SLI in slots pcie16_1 & _3 and installing say a hdd controller (which only requires x8) in pcie8_2 would that cause the graphics card in slot 3 to only run at x8 also? Or would I still be able to run at full x16/x16 for the graphics cards

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •