Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Strange noise at cold boot




  1. #1
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Strange noise at cold boot

    When the computer has been powered off for 30 seconds or longer, when I turn on the computer it makes a loud buzz/screech for less than a second.
    Is this normal, should I be concerned?
    Seems to be working ok atm.

    GA-Z87X-UD5H
    4770K @4.2 for the time being 1.2v
    8gb 2 sticks gskill ripjaws-z
    pc power and cooling 850w silencer mkiii
    samsung 840 pro 256gb
    1tb black
    760gtx
    customer water loop

  2. #2
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    .
    Posts
    139

    Default Re: Strange noise at cold boot

    I've had that happen before when testing a new BETA BIOS. Something sounds like it's getting too much voltage during that short time. You may try entering your BIOS, selecting Optimized Defaults, save and exit, and see if that does anything to help.

  3. #3
    NGL_BrSH is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Maine
    Posts
    102

    Default Re: Strange noise at cold boot

    It was my cpu fan alarm. I guess the pump doesn't get up to speed under a second so it alerts me it low.

    Good to know.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •