Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Internal Graphic Memory Size




  1. #1
    Larkin600 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Meridian, MS
    Posts
    32

    Default Internal Graphic Memory Size

    I'm currently using the Gigabyte z77x-up4th motherboard v1.0 with an Msi gtx670 PE video card. I was wanting to know the correct Internal Graphic Memory Size. The default setting in the BIOS is 64m. Right now I have mine set to 1024m which maybe too high. Does that sound about right for this particular video card? I'm using the Display Port output on my video card with a 2560x1440 res.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    CA
    Posts
    3

    Default Re: Internal Graphic Memory Size

    Wooh !! that much resolution over motherboard GPU it's not major yet but you need a descent GPU to handle that kind of resolution sooner or later it'll affect your board performance.
    Last edited by jasonorland88; 09-24-2013 at 11:14 PM.
    "If you don't have it. Don't hit it"

  3. #3
    shazam is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    5

    Default Re: Internal Graphic Memory Size

    Internal Graphic Memory Size is for the Gpu on the intel cpu. It has noting to do with your Msi gtx670 PE video card. If your using a Msi gtx670 PE video card and it port you don't not need the Internal Graphic Memory you can set that at 64mb.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    624

    Default Re: Internal Graphic Memory Size

    Quote Originally Posted by shazam View Post
    Internal Graphic Memory Size is for the Gpu on the intel cpu. It has noting to do with your Msi gtx670 PE video card. If your using a Msi gtx670 PE video card and it port you don't not need the Internal Graphic Memory you can set that at 64mb.
    x2, if you can set the IGPU memory to nothing since you are using an external graphics card.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 2x Toshiba 120GB Raid 0 (580MB Read/140MB Write)
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •