Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: USB Headset not recognized




  1. #1
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    The Netherlands
    Posts
    1

    Angry USB Headset not recognized

    Forgot to put my motherboard in the title; I'm using a Gigabyte GA-Z87M-D3H
    ______________
    Dear Tweakers,

    I'd like to start saying that I've put this in the Windows 8 forums since I'm convinced it's a windows problem, and no problem with my headset.
    I've come to this conclusion because my headset is working fine on my laptop.

    My problem:

    Most of the time (about 80%) windows does not recognize my headset
    Pic: http://puu.sh/4IxM0.png

    Sometimes (about 20%) it's got a 'Set Adress Failed' error
    Pic: http://puu.sh/4IxR2.png

    And other times (not seeing this anymore) windows simply can't find the driver. (But it saw it was a Razer Megalodon)

    What I've done to try and resolve my issue: (in a random order)

    • I've reinstalled Windows 8
    • ​I have just reinstalled my computer with windows 7
    • After my Windows 8 installation was finished I immediately downloaded & installed the newest
    • mobo drivers from the manufacturer's website
    • I've uninstalled the drivers (while being an Unknown Device) and replugged the headset
    • I've updated the firmware of my Razer Megalodon (via my laptop)
    • I've updated Windows.
    • I've installed about every Windows update (those kbxxxxxxxxxx files) I could find by searching for people with the same problem for multiple hours
    • I've plugged the headset into every USB port in my computer
    • I've set my USB Root hubs' power management not to go idle (put this feature back on, and off again)
    • I've used Device Manager to try and find the driver 20+ times
    • I've used this
    • I've used 'sfc /scannow' in CMD
    • I've installed the mobo drivers from the disc that came with the mobo


    When did this problem start?

    This problem started when I upgraded my mobo & CPU (to a Gigabyte GA-Z87M-D3H and Intel i5 4670K) and installed Windows 8 (from Windows 7) on my computer.
    It could be a motherboard issue, but I don't think it is since the device does get powered (all lights on it are on all the time) and windows did find it earlier.
    Now that I've reinstalled windows 7 I'm pretty sure it must have something to do with the motherboard; if only I knew what...

    Additional Info:
    • Hardware Ids:
      USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE
    • Device status:
      Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)
    • Device Instance Path:
      USB\VID_0000&PID_0002\5&13A74B18&1&6


    My question:
    Do you guys know a solution to my problem?

    Thanks for reading this and thanks for replying; I really hope we can find a solution here!
    Last edited by Bouche Dag; 10-07-2013 at 03:51 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Saudi Arabia
    Posts
    1

    Default Re: USB Headset not recognized

    Quote Originally Posted by Bouche Dag View Post
    Forgot to put my motherboard in the title; I'm using a Gigabyte GA-Z87M-D3H
    ______________
    Dear Tweakers,

    I'd like to start saying that I've put this in the Windows 8 forums since I'm convinced it's a windows problem, and no problem with my headset.
    I've come to this conclusion because my headset is working fine on my laptop.

    My problem:

    Most of the time (about 80%) windows does not recognize my headset
    Pic: http://puu.sh/4IxM0.png

    Sometimes (about 20%) it's got a 'Set Adress Failed' error
    Pic: http://puu.sh/4IxR2.png

    And other times (not seeing this anymore) windows simply can't find the driver. (But it saw it was a Razer Megalodon)

    What I've done to try and resolve my issue: (in a random order)

    • I've reinstalled Windows 8
    • ​I have just reinstalled my computer with windows 7
    • After my Windows 8 installation was finished I immediately downloaded & installed the newest
    • mobo drivers from the manufacturer's website
    • I've uninstalled the drivers (while being an Unknown Device) and replugged the headset
    • I've updated the firmware of my Razer Megalodon (via my laptop)
    • I've updated Windows.
    • I've installed about every Windows update (those kbxxxxxxxxxx files) I could find by searching for people with the same problem for multiple hours
    • I've plugged the headset into every USB port in my computer
    • I've set my USB Root hubs' power management not to go idle (put this feature back on, and off again)
    • I've used Device Manager to try and find the driver 20+ times
    • I've used this
    • I've used 'sfc /scannow' in CMD
    • I've installed the mobo drivers from the disc that came with the mobo


    When did this problem start?

    This problem started when I upgraded my mobo & CPU (to a Gigabyte GA-Z87M-D3H and Intel i5 4670K) and installed Windows 8 (from Windows 7) on my computer.
    It could be a motherboard issue, but I don't think it is since the device does get powered (all lights on it are on all the time) and windows did find it earlier.
    Now that I've reinstalled windows 7 I'm pretty sure it must have something to do with the motherboard; if only I knew what...

    Additional Info:
    • Hardware Ids:
    • Device status:
    • Device Instance Path:


    My question:
    Do you guys know a solution to my problem?

    Thanks for reading this and thanks for replying; I really hope we can find a solution here!
    Hi, I have the exact same problem with my laptop, and I've found it happening with many others, this is not a problem with the motherboard, this is a problem with the usb as far as I can tell. If you find a solution please update this form if you find a solution and I'll do the same.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •