Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Using PS/2 KB & Mouse on a Single PS/2 Port




  1. #1
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Lake Forest, California
    Posts
    2

    Default Using PS/2 KB & Mouse on a Single PS/2 Port

    This is my first ever post, so I sure hope I don't break any rules.

    I just finished a new build around the GA-970A-D3P and Phenom II 975 X4. The new box is sharing its Monitor(s), Keyboard and Mouse with 4 other boxes through a rather dated but extremely reliable KVM that only has PS/2 Ports. The GA-970A-D3P has only one PS/2 port. When I tried to use a good quality PS/2 slpitter, the (not UEFI) BIOS would not recognize either PS/2 device. The boot would finish, but there was no control. As a work around, I am currently running the KB through the PS/2 port and a separate USB mouse, but having to switch mouses every time I come back to this Box is a pain. Does anyone know of a PS/2 splitter that will work with this MB - OR - of a better solution of some kind?

    I appreciate any support that you might be able to provide.
    GDog
    Last edited by GGog; 03-22-2014 at 09:30 AM.

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Using PS/2 KB & Mouse on a Single PS/2 Port

    Welcome to the forum.

    Maybe a PS/2 to usb adapter will work for you.



    Amazon.com: usb & ps/2 adapters: Electronics

    Newegg and/or local computer shops should also have adapters.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Lake Forest, California
    Posts
    2

    Default No PS/2 Mouse Recognized in BIOS (was: Using PS/2 KB & Mouse on a Single PS/2 Port)

    Thanks ProfJim,
    I have been doing a lot of experimentation trying to get any PS/2 mouse to work with this MB. Seems the BIOS will only recognize a mouse of USB type only and only connected diirectly to the MB. It will recognize a PS/2 Keyboard connected directly to the PS/2 Port OR to a PS/2-USB adapter, but NOT any PS/2 Mouse. Even if I try the exact same USB mouse (that WAS connected directly), through the KVM (with any type of adapter - tried several different ones), the BIOS will not recognize it and of course then Win7 will not recognize it either. These are standard Logitech mice, one is wired, the other wireless, makes no difference. I have tried every combination of related USB settings in the BIOS I could think of, with no success. Apparently, even though I am SUPPOSED to be able to run a PS/2 mouse on this MB, it will not do it.

    Anybody got any ideas what might be the problem here? I am out of ideas.
    Thanks guys!
    GDog
    Main Box (1of8): Gigabyte GA-970A-D3P, Phenom II 975 X4, Cooler Master Hyper 212 EVO, 8GB DDR3, WD VelociRaptor 500GB, WD400GB, Dual GPU's (not SLI) NVidia GeForce 6200 LE, DVDRW Optical, Blu-Ray Optical, Cooler Master case.
    Media Server: 24TB Windows Home Server, SuperMicro C2SBC-Q MB, Intel Core 2 Duo E7300, SuperMicro AOC-SASLP-MV8 (x2), SuperMicro CSE-M35T-1B 5in3 HDD Hot Swap Cage, KingWin 3in2 HDD Hot Swap Cage, Cooler Master CM690 case.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •