Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Win7 wont shutdown




  1. #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    USA
    Posts
    7

    Default Win7 wont shutdown

    When I shutdown win7 the system suddenly starts back up. I checked in BIOS and LAN Wakeup is off, key and mouse also. I checked all connections on hd's and mobo and they all seem ok. Now, I just installed F9 BIOS as instructed by tech support at Gigabyte (fpor Marvell Port issue) and that is when it started. However, if I boot with F5 BIOS backup it also does the same thing. Not sure what is happening.
    GA-Z87X-UD5H V1 BIOS F9
    Intel Core i7 4770K 3.5Ghz
    Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600Mhz
    SATA: WD Raptor 500 gig (GSATAIII0) 2 WD Black FZEX 2TB
    Viewsonic VP2770-LED
    ATI Radeon 5670 DDR5 1Gig
    Win 7 SP 1 - all latest updates
    Antec NEOHE 550 Watts

  2. #2
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: Win7 wont shutdown

    Quote Originally Posted by Dirtnapper View Post
    When I shutdown win7 the system suddenly starts back up. I checked in BIOS and LAN Wakeup is off, key and mouse also. I checked all connections on hd's and mobo and they all seem ok. Now, I just installed F9 BIOS as instructed by tech support at Gigabyte (fpor Marvell Port issue) and that is when it started. However, if I boot with F5 BIOS backup it also does the same thing. Not sure what is happening.
    It's not an F9 BIOS thing because that is what I ran on my Z87-UD5H. Not sure what is going on....I would try a good cmos reset, boot to bios and set optimized defaults (F7) then set what ever minimum you have to so to boot into Windows and see what happens.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •