Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26

Thread: New PC will only start every 15th times...




  1. #21
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    I think the bridge should work either way. I'm not really an Nvidia guy, I only have ATI cards for years now. Easy enough to find out I guess.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  2. #22
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    are both cards gigabyte? and they running the same bios versions? I know they release a few updates

    can check in gpu-z as for the sli bridge I have no idea
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #23
    allannilsson is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    17

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    Hello again

    I have been testing several hardware combinations in the last few day... lot of work

    First, both cards are Gigabyte and they the same bios version according to GPU-Z 0.7.9.

    With only one card the pc starts every time. After several days without any startup errors, I install the second card (with out SLI bridge)
    No issues found.

    SLI bridge installed. SLI option not recognized by Windows. Suddenly after several restarts Windows sees the SLI bridge and I activate SLI.

    The computer has restarted and started from closed state every time now. I really do not understand what might have been wrong?

    Some Gigabyte software like APP center now gives a different value. This has also been reported to Gigabyte support.

    Next step will be to erase the Samsung SSD and make a clean new installation.

    I thank you for all your help and hope the issues (whatever they was) are gone now.

    :)

    BR
    Allan
    MB: Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK (Bios F5)
    CPU: Intel Core i7-4790K @ 4.4GHz w. Corsair H105 water cooling system.
    Memory: Corsair Vengeance Pro Series 16GB @ 2400MHz
    Video card: 2x nVidia GTX 770 in SLI. (GV-N770OC-4GD - rev. 2.0)
    HD: Samsung SSD 840 PRO, 2x WD Red in Raid 1.
    PSU: Corsair AX1200i
    OS: Win 8.1 - 64

    3DMark score - 12.321
    PCMark 8 score - 4.634

  4. #24
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    Quote Originally Posted by allannilsson View Post
    Hello again

    I have been testing several hardware combinations in the last few day... lot of work

    First, both cards are Gigabyte and they the same bios version according to GPU-Z 0.7.9.

    With only one card the pc starts every time. After several days without any startup errors, I install the second card (with out SLI bridge)
    No issues found.

    SLI bridge installed. SLI option not recognized by Windows. Suddenly after several restarts Windows sees the SLI bridge and I activate SLI.

    The computer has restarted and started from closed state every time now. I really do not understand what might have been wrong?

    Some Gigabyte software like APP center now gives a different value. This has also been reported to Gigabyte support.

    Next step will be to erase the Samsung SSD and make a clean new installation.

    I thank you for all your help and hope the issues (whatever they was) are gone now.

    :)

    BR
    Allan
    Glad to hear it's working.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  5. #25
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Virginia
    Posts
    2

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    Quote Originally Posted by allannilsson View Post
    Hello all

    My brand new build have started a strange thing.
    It will only start every (about) 15th time I press the start button.
    Is it the number of times you push the button or the time since it was last shut down, or since the first button press? I'm having an issue that seems to be 'time since last powerdown' related.

    D

  6. #26
    allannilsson is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    17

    Default Re: New PC will only start every 15th times...

    Hi
    I needed to push the start button 15+ times to start from cold boot.
    MB: Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK (Bios F5)
    CPU: Intel Core i7-4790K @ 4.4GHz w. Corsair H105 water cooling system.
    Memory: Corsair Vengeance Pro Series 16GB @ 2400MHz
    Video card: 2x nVidia GTX 770 in SLI. (GV-N770OC-4GD - rev. 2.0)
    HD: Samsung SSD 840 PRO, 2x WD Red in Raid 1.
    PSU: Corsair AX1200i
    OS: Win 8.1 - 64

    3DMark score - 12.321
    PCMark 8 score - 4.634

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •