Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: GA-Z97X-GAMING GT - Worked for half a day, now it wont turn on




  1. #1
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    OC, CA
    Posts
    1

    Default GA-Z97X-GAMING GT - Worked for half a day, now it wont turn on

    Hi,

    I just bought a new computer, put it together and everything seemed fine for half a day. I then noticed that it was as if the computer wasn't registering my 970gtx. It wasn't showing up in my device manager. I tried moving it to another slot but then the computer isn't even turning on. What happens is when I turn on he PSU, the power button on the motherboard blinks once orange. But I can't turn on the machine. I have a 850w Corsair PSU, my first thought was that it had failed so I tried another one. It did not work.

    Now I've started to think it's the motherboard. The power button just blinks once when I turn on the PSU, otherwise it won't turn on. I really hope someone here has an answer. Please help!

    Regards,
    Aen

  2. #2
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    627

    Default Re: GA-Z97X-GAMING GT - Worked for half a day, now it wont turn on

    Please detail all of the hardware you have to better help... but for such issues like this I'll try to run the system out of the case on a cardboard box (NOT on a static bag) and see if everything works. could be shorting on the case.

    Also break the system down to just the CPU (with the heat sink installed) and ram and see if it posts. no GPU, no USB devices... if it posts then add the GPU... if it doesn't post with just the CPU and ram, pull the CPU out to make sure none of the pins are damaged... that's where i would start.

    Without more hardware detail I can't help you.

    Vin
    Main Rig
    OS = Win10-64Bit
    CPU = Ryzen 1700x Overclocked to 4Ghz with custom water-cooling loop
    Mem = 16GB RAM @ 3200Mhz
    MB = Asus ROG C6H
    GPU = Asus 1080Ti ROG Strix
    HD = 512GB M.2 Samsung 960 Pro
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2012 Virtual Machine with 12GB ram assigned for homer server
    CPU = i7-980X @ 3.5Ghz CoolerMasster Hyper 212 Evo
    Mem = 24GB RAM
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios
    GPU = EVGA nVidia GT210
    HD = 2x PNY 120GB Raid 0 (OS)
    Storage = 8TB WD Black Storage
    PSU = Corsair TX750
    Case = Define R5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •