Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 3 way sli on a GA-X99-UD4




  1. #1
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Yale,Michigan
    Posts
    6

    Question 3 way sli on a GA-X99-UD4

    ANTEC 1200 HCP
    GIGABYTE GA-X99-UD4 rev-1 LGA2011-v3
    I7 5820K
    EKWB CPU Cooler
    Crucial M550 M.2 128 GB 3.0 SSD +2 WD blue 1 TB 3.0 .
    16 gb G.Skill DDR4 2133
    2 EVGA 780 6gb.sc watercooled in SLI
    Creative Soundblaster Z 5.1
    64 Bit Windows 7 Pro.
    Corsair Air 540
    Steelseries Merc Stealth Keyboard
    Cyborg Rat 7
    1,2,3, Sharp LC-32LE551U 32" tvs in Surround
    #4 ACER V246HL


    This is my hardware list My question is I acquired a 3rd evga780 6gb and I can't enable 3 way sli? The card displays and fans are working but I cant' enable 3 way ,2way works with 3 cards in. Is the motherboard causing this? As it is advertised to run 3way sli with a 5820k proc. Can you help? F12 bios.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Yale,Michigan
    Posts
    6

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    * When an i7-5820K CPU is installed, the PCIE_2 slot operates at up to x8 mode and the PCIE_3 operates at up to x4 mode.
    (All PCI Express x16 slots conform to PCI Express 3.0 standard.) - - -- -- - -- - Well I think I have found the problem 4X mode is not compatible with SLI u need 8x (I remember seeing this somewhere)...... Thanks GIGABYTE? And all the help on this forum. No really Does anyone Know anything about this?
    Attached Images Attached Images 3 way sli on a GA-X99-UD4-nono-png 

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    Nvidia requires an x8 slot for each video card in an SLI setup.
    AMD does not have this requirement.

    With your 5820K, you can't run 3-way SLI if you install one video card in the PCIE_3 (x4) slot according to the Gigabyte specs:
    Did you try using the PCIE_1, PCIE_2 and PCIE_4 slots?

    Gigabyte specs:
    2 x PCI Express x16 slots, running at x16 (PCIE_1, PCIE_2)
    • For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIE_1 slot; if you are installing two PCI Express graphics cards, it is recommended that you install them in the PCIE_1 and PCIE_2 slots.

    2 x PCI Express x16 slots, running at x8 (PCIE_3, PCIE_4)
    • The PCIE_4 slot shares bandwidth with the PCIE_1 slot. When the PCIE_4 slot is populated, the PCIE_1 slot will operate at up to x8 mode.

    * When an i7-5820K CPU is installed, the PCIE_2 slot operates at up to x8 mode and the PCIE_3 slot operates at up to x4 mode.
    Last edited by profJim; 02-24-2015 at 07:44 AM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    If needed, see if you can manually set PCIE_1 to run in x8 mode in the bios.
    Last edited by profJim; 02-24-2015 at 09:09 AM.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Yale,Michigan
    Posts
    6

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    Thank You for the answer. Yes I tried pcie 4 and it doesn't see the card. The million dollar question is how do I set the speeds of the pcie lanes?? I don't see an option for that anywhere. Other words I hafta get a 5930K...
    Last edited by lerb50; 02-25-2015 at 02:25 AM. Reason: more info.

  6. #6
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    Do you use GC-3SLI bridge connector?

  7. #7
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    Quote Originally Posted by lerb50 View Post
    Thank You for the answer. Yes I tried pcie 4 and it doesn't see the card. The million dollar question is how do I set the speeds of the pcie lanes?? I don't see an option for that anywhere. Other words I hafta get a 5930K...
    Page 53 in your motherboard user manual says:
    PCIe Slot Configuration
    • Allows you to set the operation mode of the PCI Express slots to Gen 1, Gen 2, or Gen 3.
      Actual operation mode is subject to the hardware specification of each slot. Auto lets the BIOS automatically configure this setting. (Default: Auto)
    Try enabling the Gen 2 setting to see if it helps.

    Have you followed this step?
    When two or more graphics cards are installed, we recommend that you connect the power cable from the power supply to the ATX4P connector to ensure system stability.
    Are you using the GC-3SLI bridge?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #8
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Yale,Michigan
    Posts
    6

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    Thanks for the reply. Yes I have the right bridge I even flipped it, and still no go. I have the 4 pin molex hooked up and tried gen2, and 3, and auto still no go. All cards work by themselves too. Is this false advertising on Gigybites part? Cause I can't get it to work. Ahh well I got @#$%&# again. (or is there hope)

  9. #9
    Chike is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Israel
    Posts
    6,531

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    How do you use PCIE_3 with GC-3SLI or do you have GC-3SLI-X99 too?
    There is no pint even trying it in PCIE_3 because it cannot work, in 3way sli all slots (1,4, & 2) should operate at x8.
    Try to contact GB support and see what they have to say.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Yale,Michigan
    Posts
    6

    Default Re: 3 way sli on a GA-X99-UD4

    The motherboard and Nvidia control panel # the cards different than the slot #s the cards r in 1 2 & 4

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •