Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: z97 D3H USB 3.0 front panel Power Surge




  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    75

    Default z97 D3H USB 3.0 front panel Power Surge

    When I stick in a USB 3.0 64GB stick or anything in the front panel USB 3, it says USB power exceed etc etc.. and then PC becomes unresponsive. No matter what I do.. I have to restart it again. Is there something can be done? I am using the new 7c BIOS for this motherboard and have no overclocking. So far the 7c bios is working fine for the past 4 months now.. sometimes crash using windows 7 64bit and windows 8 vm mode or Mac Yosemite no issues either. Just the USB power exceed problem. In the Event module it has this

    The Windows Search service failed to start due to the following error:
    The service did not respond to the start or control request in a timely fashion.

    The Windows Search service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 30000 milliseconds: Restart the service.
    CPU Type QuadCore Intel Core i7-4790K, 4200 MHz (42 x 100)
    Motherboard Name Gigabyte GA-Z97M-D3H
    (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset Intel Wildcat Point Z97,
    Intel Haswell System Memory 16269 MB
    (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24

  2. #2
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: z97 D3H USB 3.0 front panel Power Surge

    If you use one of the rear USB 3.0 ports does the same thing happen?
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    75

    Default Re: z97 D3H USB 3.0 front panel Power Surge

    The strange thing is I thought the rear would be the same but every single one of the rear is totally fine except the front panels.. where the DVD recorder, etc. I have the motherboard cable to the front as well or should I say built for the front usb 3.0. Strangely also it was working perfectly well before the 7c bios update. Everything else works fine but that front panels only. What can I do.. do I do it in the BIOS then to resolve this?
    CPU Type QuadCore Intel Core i7-4790K, 4200 MHz (42 x 100)
    Motherboard Name Gigabyte GA-Z97M-D3H
    (2 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Motherboard Chipset Intel Wildcat Point Z97,
    Intel Haswell System Memory 16269 MB
    (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
    DIMM3: Corsair Vengeance Pro CMY16GX3M2A2400C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24

  4. #4
    boondocks's Avatar
    boondocks is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Live Oak, Florida
    Posts
    1,652

    Default Re: z97 D3H USB 3.0 front panel Power Surge

    Only thing I can think of offhand is to check that your cable is plugged into the USB 3.0 header oriented correctly, and securely.
    If you have access to a different USB 3.0 bay device, try plugging your cable into it and see if it works. I know with some boards GiB includes a 3.5" front bay device, don't know about yours.
    Maximus 8 Hero/6700K @ 4.8/4x4GB LPX @ 3200 15-17-17-36 CR1
    Case Labs SM8 w/dual pedestals / Custom water w/ acrylic pipe / Light box
    PowerColor 390Xw/EK block / Samsung 840 Pro 256GBx2 RAID 0 / 128GBx1 SSD's | 3 HDD's / DVD burner
    Dual Aquaero 5 Pro controllers for pumps & fans / FC9 for led's only 2xD5 pwm w/Bitspower tops - MCP35x2 - 3x480 rads/1x240 rad/AP15 fans / EK supremcy
    Seasonic Platinum 1000w custom fabbed/sleeved psu wiring by me

    Wifes: Z77X-UD5H / 3770K w/c with Raystorm copper block & 2 Rads/ Kingston HyperX RAM / Switch 810 case/ PowerColor AX7950 w/EK block
    HTPC: Z68 Pro3 M / 2105

    SOLD:Z97X-UD5H /4790K/F11b mod BIOS/4.8@1.38 4x4GB Kingston Genesis KHX24C11X3K4 2400 RAM 11-13-13-30
    SOLD:Z87X-UD5H /4770K


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •