Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?




  1. #1
    Join Date
    May 2016
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?

    In 2014 I bought two Gigabyte 970's. Everything worked great initially however every time I ran a benchmark that taxed them, I'd get a black screen and have to restart my computer. At the time I was in between games and really only played LoL which obviously didn't tax the cards at all. After a while I started playing more demanding games and sure enough, whenever the cards were taxed I'd have a perfect view of 4 black screens.

    After hours of trying to figure out what was going on, I narrowed it down to one of the Gigabyte 970's. All benchmarks would run perfect with the good card in but if you take the good one out and put the bad one in, it'd give you a black screen within 2 minutes of putting load on it.

    It's pretty obvious to me that the Gigabyte 970 was defective, so I wrapped it up and sent it in for an RMA. I gave a detailed description that it only crapped out while under load.

    Unfortunately after waiting a month, my RMA was updated with this:

    http://i.imgur.com/NhIHKh1.png

    So I've now received the card back, put it in, and the card is still exhibiting the exact same issues (aka it didn't magically just fix itself).

    I can actually get the card to run stably if I use MSI Afterburner to set the power limit to 60%.

    I've also put the card into a different computer and it exhibited the exact same symptoms.

    Here is a video of what is happening:

    https://www.youtube.com/watch?v=-CX1VAecHAM

    At this point I've tried to contact gigabyte regarding them sending me back a broken card and haven't heard back at all even thought it's been weeks.

    I've been a Gigabyte fanboi for a long time. Most of my computer components are Gigabyte in fact. It kills me that at this point, I'm going to have to switch to a different brand for better support.

    Does anyone have any ideas on where I should go from here? I already plan on upgrading to a 1070 or 1080 but I'd like to sell this card...

  2. #2
    EviLive's Avatar
    EviLive is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Lake Charles,LA
    Posts
    2

    Default Re: Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?

    I'm right there with you brother. Having the same issue with my Gigabyte R9 380.
    I haven't sent it to GB yet as I'm hoping I can get some help in my thread I posted
    today. I've searched all over different forums and seems no one wants to touch this issue!
    I'm hoping it doesn't come to sending to GB. I'd rather stay GB than go with another company.
    Wish you all the luck friend

  3. #3
    jason-uk is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    United Kingdom
    Posts
    10

    Default Re: Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?

    Do you think it could be related to the multi monitor setup you have, or possibly driver and multi monitor issues , there has been problems with black screens with multi monitors and the last few sets of drivers from nvidia

    Have you tried testing with just one monitor ? Use DDU to clean out drivers in windows safe mode then reinstall the latest and test again with just one monitor , if after this the problem/fault is still there then it's more than likely is the card and i would be back in contact with gigabyte support and give them a detailed account of what you have done to come to the conclusion that the card is indeed at fault , if at this point you are refused a RMA i then would insist on speaking to someone a bit high up the chain of command.




    link for DDU http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html

  4. #4
    Join Date
    May 2016
    Location
    Canada
    Posts
    2

    Default Re: Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?

    Quote Originally Posted by jason-uk View Post
    Do you think it could be related to the multi monitor setup you have, or possibly driver and multi monitor issues , there has been problems with black screens with multi monitors and the last few sets of drivers from nvidia

    Have you tried testing with just one monitor ? Use DDU to clean out drivers in windows safe mode then reinstall the latest and test again with just one monitor , if after this the problem/fault is still there then it's more than likely is the card and i would be back in contact with gigabyte support and give them a detailed account of what you have done to come to the conclusion that the card is indeed at fault , if at this point you are refused a RMA i then would insist on speaking to someone a bit high up the chain of command.




    link for DDU http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html
    I tried the card with just a single monitor. I've completely reformatted my computer. Keep in mind that I have an identical 970 that works in my system.

    Just an update to this thread. They actually sent me a prepaid shipping label and so I sent it back. They "repaired" the card and sent it back. Now the card will not display anything... not even a POST. You can hear windows start up and load in but the graphics card simply is just dead. My other 970 is working exactly like it should still.

    I received this dead card back 10 days ago and immediately contacted them. I have yet to receive any correspondence at all from them. Not even a canned message.

    As of right now I've been without this graphics card for 3 months.

    On the plus side, my 1070 shipped!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Near Toronto but not in it
    Posts
    624

    Default Re: Gigabyte won't fix my card. Anyone got any ideas?

    I've had the same thing with a MB. I won't buy another Gigabyte board.

    Good Luck

    Vin
    Main Rig
    OS = Win8.1
    CPU = i7-980X @ 4.17Ghz 144x29 cooled by custom Loop
    Mem = 12GB 2000Mhz corsair Dominator GT at 2010Mhz @ 9-10-9-27-2T
    MB = Gigabyte GA-X58A-UD5 v1.0 with F6 Bios - Dead Board
    MB = EVGA X58 Classified3 e770
    GPU = 2x Sapphire r9 290x in xfire
    HD = 2x Toshiba 120GB Raid 0 (580MB Read/140MB Write)
    Storage = 2TB WD Black
    PSU = EVGA SuperNOVA 1300w
    Case = Cooler Master HAF-X 945

    HTPC / Home Server
    OS = Win7 64Bit running XBMC HTPC Front end with Windows Server 2011 Virtual Machine with 8GB ram assigned for homer server with exchange
    CPU = AMD 1090T
    Mem = 16GB 1600Mhz Kingston RED Limited Edition running at 1600Mhz
    MB = Gigabyte 790FXTA-UD5
    GPU- EVGA GT210
    HD = too many to count, but about 5TB of storage all together including backup
    PSU = Corsair TX750
    Case = Too embarrassed to mention.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •