Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 new BIOS still issues with HDD via USB3.0




  1. #1
    candide is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    germany
    Posts
    3

    Question Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 new BIOS still issues with HDD via USB3.0

    hello,
    my pc is about 5 years in use, an upgrade from Win7 to Win10 was ok. But since some weeks I have trouble with some HDDs which I use for backups using a docking station via USB3.0. (tried with several HDDs and 2 docking stations!)

    When i try to copy large files it takes about 1 minute when a messagebox pops up saying
    path not available...
    (see attachment - sorry but in german)

    Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 new BIOS still issues with HDD via USB3.0-2017-05-21_s02-fehler-vol-s_w06-der-pfad-ist-nicht-verf-gbar-via-usb-docking-station-warum-jpg

    My Idea: the only reason why I can't copy large files on the HDD has to do with the latest Win10 build update some weeks ago, currently
    Build 15063.413 (RS2)
    Before the Win10-Build-update I had no trouble at all, but I'm not sure if that's the reason??

    So I updated from gigabytes website:
    1. the mb's BIOS to latest version F13
    2. Intel INF installation Version 10.1.1.8 vom 2015.07.07
    3. Intel Management Engine Interface Version 11.0.0.1158 vom 2015.09.17

    Still no success in copying large files. Reading from HDDs in docking station works fine.
    Any ideas?

  2. #2
    candide is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    germany
    Posts
    3

    Default Re: Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 new BIOS still issues with HDD via USB3.0

    I'm wondering that Gigabyte doesn't answer here after 1 week.
    Anyone else having trouble like this?

  3. #3
    candide is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    germany
    Posts
    3

    Exclamation Re: Gigabyte Z68MX-UD2H-B3 new BIOS still issues with HDD via USB3.0

    so after trying and surfing I found an issue with the HDD WD20EARX. Windows EventID told Error 51. CrystalDiskInfo found no errors. But WD DataLifeGuard Diagnostics said error "08-too many bad sectors detected". I'll buy a new HDD and hope that's it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •