Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: ErP makes a strange semi boot




  1. #1
    TrebleTA is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    England
    Posts
    64

    Default ErP makes a strange semi boot

    I have a video as it's easyer here to show my problem Gigabyte Z390 Aorus Master ErP - YouTube
    I've not check much for why it happening. I've only disconnected all usb devices to test, the same happed. Am thinking maybe its display card related or power supply but think I ask here if anyone else was getting the same or had some advice before I strip the pc down.

    I
    Last edited by TrebleTA; 05-12-2019 at 07:28 PM. Reason: tested the fan

  2. #2
    Teemo is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Canada
    Posts
    1

    Default Re: ErP makes a strange semi boot

    Quote Originally Posted by TrebleTA View Post
    I have a video as it's easyer here to show my problem Gigabyte Z390 Aorus Master ErP - YouTube
    I've not check much for why it happening. I've only disconnected all usb devices to test, the same happed. Am thinking maybe its display card related or power supply but think I ask here if anyone else was getting the same or had some advice before I strip the pc down.

    I
    Yes, see my thread @ Gigabyte forum:
    Strange behavior since updating to F8 | GIGABYTE USA Forum

  3. #3
    TrebleTA is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    England
    Posts
    64

    Default Re: ErP makes a strange semi boot

    Hi
    A little update, I removed the display card, reset CMOS, removed all USB devices and still get the same problem, have also noticed enabled ErP that wake on LAN is still active (Not grayed out), also in bios where is the wake by keyboard or mouse I see 3 entry's for wake on LAN. So am thinking this is a bios issue yet Gigabyte don't seem to get the problem.
    Could it be power supply related I have a Evga Supernova 750w Platinum?
    Last edited by TrebleTA; 05-20-2019 at 09:09 PM.

  4. #4
    TrebleTA is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    England
    Posts
    64

    Default Re: ErP makes a strange semi boot

    A updated video here
    ErP fake boot - YouTube

  5. #5
    TrebleTA is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    England
    Posts
    64

    Default Re: ErP makes a strange semi boot

    Strange no replys as Gigabyte have confermed its happing too all master boards.
    Also notice on restarts fan header 3 spins the fan yet not fan header 4 when fans in stop mode.

  6. #6
    TrebleTA is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    England
    Posts
    64

    Default Re: ErP makes a strange semi boot

    Would be nice to know if anyone else with this board is getting the same issule?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •