Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Need Some Help




  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    I'm normally a good computer guy and I know what goes wrong most of the time but i have done everything. My video card dies out alot I have replaced it about 3 times now it is a powercolor Radeon 9700Pro 128DDR. my games crashed alot, it wont use the 8x AGP mode on my motherboard I have an ASUS A7N8X-DX motherboard, CPU is Athlon XP 3200, ram 2gb 3200DDR. I am out of thoughts I have no clue what is kiling my video card I have a good 450 Watt power supply. I need some help!! oh the video card wont even use its FSAA at all now and my games crash maybe every 15-20 mins.

    :snip: :snip: :flames:
    :flames:

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    539

    Default

    have you tried updating the motherboard bios?
    MSN Messenger - handy481@hotmail.com
    DC++ - handy481 :: Sweden Xperience :: BootCamp 02 :: Revolution xShare 01 :: Mp3Heaven

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    heh I forgot all about that lol my bad. Well I installed the newest version But my video card still wont work normal.
    :flames:

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Ok, did you install the proper chipset/agp drivers right after the os install? What os are you using? Are you sure those gfx cards were dead? Did you try them on another machine?
    Now about other components, what hsf are you using?
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  5. #5
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    CYDEATH, are you absolutely sure your PSU is good? Have you tested it?
    I've gone too far and need to move on!

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    What is hsf havnt heard that term or psu. My os is XP i always install the right drivers. I'm sure it isnt the video card that I do know I just been testing to see whats up, whats goin on.
    :flames:

  7. #7
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Quote Originally Posted by CYDEATH
    What is hsf havnt heard that term or psu. My os is XP i always install the right drivers.
    HSF-Heatsink/Fan on the CPU
    PSU-Power Supply Unit


    Also, are you sure you installed Chipset driversm then Video card drivers? I made this screw up once and it took me a minute to realize it

  8. #8
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    Yeah yeah thats right thnx heh umm i dunno I do know I just got my power supply its 450 watts, the heatsink I'm not sure I have been thinking about that lately though I wonder if it is my CPU. the problem I'm actualy having is that the video card isnt working I replaced it and it worked the first day then it died out it stopped using 8x agp and stuff. I am currently looking at the CPU though Everything was awsome on my old motherboard though no crashes or anything but it didnt have 8x agp. Ill try going back to my old power supply and I will send my CPU back for replacement heatsink.
    :flames:

  9. #9
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    What can I use to test my power I dont know a good program. or a good way to do that. I'm not sure but is it ok to use like 2100+ ddr ram with 2100+ cpu is that compatable kinda new to the amd stuff. What do you mean chip set drivers? the motherboard or the video card?. when i put in my card windows automaticaly installs drivers for my video card after that I install the drivers from the site if thats what you mean.
    :flames:

  10. #10
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    19

    Default

    Ok thanks for the help guys. My brian woke up and figured it all out I had an Idea or a FEELING what was makin my video card not work. It's fixed now running everything like it should.

    :cool: :devil: :laugh: :cheers: :D
    :flames:

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •