Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: my cd-writer/dvd combo drive disappeared




  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14

    Default

    all of a sudden yesterday my cd-writer/dvd combo drive disappeared from from the my computer screen when i checked it on the device maneger it said that the driver was started but the hard ware is not deteced.. there is power to the drive i can eject and close but it does not work :(.

    my spec are:
    Windows Xp professional Sp1
    P4C 3.0Ghz With 800Mhz FSB HT enabled
    2x256MB PC-3200 OCZ
    WD raptor 36Gb
    LG 32x10x40x16x CD-RW/DvD combo thing..
    50GB maxtor
    250GB Maxtor maxline plus
    Geforce 4 ti-4200
    and i am using a 480W power supply from thermaltake

    plz some one help me. all help apreciated

    (sorry for my bad spelling and am a bitsleepy so it is hard to type right):thumb:

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    did you try uninstalling the IDE channel that has the drive?
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  3. #3
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14

    Default

    how you do that???
    u mean physicaly?
    also it is the only drive on its channel..

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    go in device manager and uninstall the channel as shown in the pic and then restart.
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  5. #5
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14

    Default

    how do i know which device is on what channel? cause i have 1 sata hard drive and 2 ata drive si dunno which is on what channel..:(

    okay i figured it out and i did that.
    when i rebooted it detected everything including the cd-drive but stillit say can not locate harware error code 41 :( this suks.. i want to play games.
    some one plz help me

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    White Bird, ID
    Posts
    332

    Default

    This is Error 41:

    A driver was loaded but Windows cannot find the device. This happens when Windows does not detect a non-Plug and Play device.

    If the device was removed, uninstall the driver, install the device, and then click Scan for hardware changes to reinstall the driver. If the hardware was not removed, obtain a new or updated driver for the device.

    If the device is a non-Plug and Play device, a newer version of the driver might be needed. To install non-Plug and Play devices, use the Add Hardware wizard. Click Performance and Maintenance on Control Panel, click System, and on the Hardware tab, click Add Hardware Wizard.

    On the General Properties tab of the device, click Troubleshoot to start the troubleshooting wizard.

    I hope this will help.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14

    Default

    sorry for not replying in a wwhile i had my mid year exams

    just to give some further information this happend to me b4 and i had 2 reformat :(
    i did not uninstall or remove my drive..
    also my virtual cd drives dissapeared also :(
    i cant play any games but i dont wanna reformat plz some help me

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    4,246

    Default

    did you check the physical connections to make sure something didn't come loose?
    I've gone too far and need to move on!

  9. #9
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14

    Default

    phsicaly it is fine the cable is new so that should not be a problem
    also the bios detects it fine but as long as my c: drive is connected the cd drive wont work :(

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    So how exactly have you got your drives setup on your primary and secondary IDE channels? :?:

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •