Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: New video card, now won't boot




  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2

    Default New video card, now won't boot

    I'm trying to install a Connect3d radeon 9000pro 64mb into my pc #
    (P3-450, se440bx mobo 256mb ram) oh and win 98.
    Starts to boot, detects cpu, memory, drives etc , the next line reads
    'System configuration updated' then it hangs.
    Company who sold me card after there recommendation wont do jack about it.
    Any ideas... Anybody?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default Re: New video card, now won't boot

    What graphics were you using before the ATI board?
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    USA
    Posts
    925

    Default Re: New video card, now won't boot

    Do you have to connect that one to the Power Supply? Both my Radeon cards have to be, but I'm not sure about yours. Just thought that simple tidbit might be your problem so I thought it might be worth mentioning but I'm guessing it's more complex than that.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2

    Default Re: New video card, now won't boot

    Sorry for delay in replying,

    1. Previous card was creative voodoo banshee 16mb
    2. the new card dosen't need to conncet to psu.

    The company I ordered from now suggest the psu ain't man enough,
    but tried a 300W with just vid card & hdd and same result, ATI say the radeon 9000 is supposed to support win98 but connect 3d say it only supports win ME & later, guess I'have to try that route

  5. #5
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default Re: New video card, now won't boot

    Stick the voodoo back in and uninstall it through devive manager and the drivers for it through add/remove before powering down to stick the r9000 in.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    7

    Default Re: New video card, now won't boot

    Yes, I would stick the old card back in and reset the video driver to
    "Standard VGA Adapter".

    Once that is done, take out the old card and put the new one in.

    After bootup, use the install CD to load the new drivers.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •