Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: HDD problems




  1. #11
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default Re: HDD problems

    It might. It might now. Your power consumption greatly increases when you get into a game, which is why I suspect the power supply as a possible culprit. The age doesn't matter much

    Do you have a multimeter you could test it out with? It could still be the motherboard, but there's not much you can do then, except RMA it again.

  2. #12
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Jämtland, Sweden
    Posts
    128

    Default Re: HDD problems

    I measured the +12V voltage on a couple of the connected MOLEX connectors on my harddrives, as well as on a free one. I took some measurements off the +12V 4pin motherboard connector as well, and on both occasions, whilst running 3DMark 06, the voltages were around 12.15-12.17 V

    Chieftec Bravo LBX01-B-B-SL
    580 W Hiper Type-R PSU

    Gigabyte GA-K8NXP-9 S.939
    AMD Athlon 64 Venice 3000+ at ~2470 MHz
    OCZ Gold EL PC 3700 Ram, 2.5-3-3-8 at ~456 MHz,
    2x512 MiB
    Gigabyte SilentPipe X800XL, 400/490 MHz
    Auzentech Digital X-Mystique 7.1CH DDL-RCE
    Logitech Z-5500 5.1 speakers
    1 x WD Caviar 8 MiB cache 1600JS-00MHB0 160GiB SATA-2
    3 x WD Caviar SE 16 MiB cache 2500KS-00MJBQ 250GiB SATA-2



  3. #13
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Bendigo Australia
    Posts
    1,788

    Default Re: HDD problems

    it could also be faulty capacitors - we've had a lot at work (several hundred mboards & it even occurs in PSU's)

    look for bubbled or leaking capacitors.

  4. #14
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Jämtland, Sweden
    Posts
    128

    Default Re: HDD problems

    I've gone over the motherboard and the add-in cards, and I can't find any physical damage. The capacitors are all intact.
    As for the PSU, I'm unwilling to open it up since it's still on it's warranty...

    Chieftec Bravo LBX01-B-B-SL
    580 W Hiper Type-R PSU

    Gigabyte GA-K8NXP-9 S.939
    AMD Athlon 64 Venice 3000+ at ~2470 MHz
    OCZ Gold EL PC 3700 Ram, 2.5-3-3-8 at ~456 MHz,
    2x512 MiB
    Gigabyte SilentPipe X800XL, 400/490 MHz
    Auzentech Digital X-Mystique 7.1CH DDL-RCE
    Logitech Z-5500 5.1 speakers
    1 x WD Caviar 8 MiB cache 1600JS-00MHB0 160GiB SATA-2
    3 x WD Caviar SE 16 MiB cache 2500KS-00MJBQ 250GiB SATA-2



Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •