Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: USB not recognized in new machine




  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    42

    Default USB not recognized in new machine

    I have a problem with my new 680i and E6600 machine. when i put my usb flash drive in the computer i get an error saying it does not recognize the device. Why would this happen? I have SP2 installed. should I update the bios? I tried deleting the unknown device in device manager under usb controllers. but It didn't work. my digital camera isn't recognized by the computer. Note , i have 2 usb flash drives and neither of them works.

    Also, when I turn the copmuter on the floppy drive searches for data from a floppy disk after the computer boots into windows even if there is no floppy disk in the drive. What could be causing this? the boot device is not set to floppy.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: USB not recognized in new machine

    You changed to a different motherboard? I assume it has a different chipset from the previous one? Have you reinstalled Windows and installed the new drivers for the new motherboard as well as all your other hardware?

    Edit: You probably will have problems using a recovery disk or partition with a changed motherboard. Unless you have a true Windows XP disk reformatting may be a serious problem.
    Last edited by PrairieDawg; 02-10-2007 at 02:40 AM.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    42

    Default Re: USB not recognized in new machine

    sorry I didn't give enough info. this is a new build. brand new machine. new evga 680i mobo, E6600, supertalent ram 2gb, 2 36 gb raptors in raid 0. I installed windows xp pro sp2 and all drivers on the disk and flash drive doesn't work. printer, wireless mouse work though, so it's very odd. this is the first time i ever came across something like this, and I'm stumped. I have no idea what to do.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: USB not recognized in new machine

    Sounds like a very nice system. Gotta hate those little issues that can drive a person buggy. Couple of ideas: Are you using the onboard USB ports or USB ports on the case? (I saw a situation where the pinouts were labeled wrong on the case ports that caused some major headaches.) Have you checked to see if there are any bios updates online?
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default Re: USB not recognized in new machine

    Front ports usually end up getting turned to a hub. Front ports in general don't work well.

    Try updated drivers from Nvidia's web site or from EVGA's web site. Call EVGA tech support if push comes to shove. If you installed drivers correctly, it should work out of the box. Don't spend a week troubleshooting if it could end up being a bad board or a known issue.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    42

    Default Re: USB not recognized in new machine

    Are you talking about the nforce drivers? I installed v9.53 (latest) but these drivers only address storage, ethernet, and SMSbus which I don't even know what it is. I'm not sure what to do. I tried the usb flash drive in the back of teh case (mobo) and front. the unknown device window still comes up in both cases. Where can I find a usb driver for this mobo? I wanted to ask before I call evga tech support.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Bendigo Australia
    Posts
    1,788

    Default Re: USB not recognized in new machine

    definately upgrade the bios - it can fix all sorts of weird problems

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •