Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: New i7 Build, start up is gibberish!




  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2

    Exclamation New i7 Build, start up is gibberish!

    I have just put the finishing touches on my new core i7 system & tried to boot, but am having some difficulty getting it running.

    When I power it on I get full screens of gibberish & then will go to the [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]Intel[/COLOR][/COLOR] boot screen where I am able to press F2 & get into system settings. Everything appears normal within system settings. I have tried removing the onboard battery from the MoBo & letting it sit for about 30 mins, then tried to boot with iFlash to reset the Bios. I get the same gibberish everytime & cannot get it to flash the bios.

    Can anyone please assist? This is my first custom built PC, so I'm really kind of lost with trying to get this resolved. Any help would be much appreciated!

    Here are the specs on my system...

    - DX58SO Intel MoBo
    - i7 920 [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]processor[/COLOR][/COLOR]
    - BFG GeForce GTX260 OC Edition 55nm
    - 3 x 1GB Crucial DDR3 PC3-8500
    - BFG 550 Modular Power Supply
    - LG sata blu-ray drive
    - WD 1TB [COLOR=blue ! important][COLOR=blue ! important]sata [COLOR=blue ! important]drive[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
    - Apevia X-Cruiser Chassis

    Thanks everyone! :-)


  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2

    Default Re: New i7 Build, start up is gibberish!

    Here are some images of what I am seeing. It's as if everything is working properly, but my text is somehow transposed badly. At one point it was as if I was at a DOS prompt. I would type & the garbled text would respond. I would hit enter & it would jump down a couple lines & change some of the text as if it was giving an error message or something.

    Please if anyone has any ideas I sure would appreciate it!

    boot :-( picture by cwickstylz - Photobucket

    bootup... picture by cwickstylz - Photobucket

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: New i7 Build, start up is gibberish!

    Intel® Desktop Board DX58SO - Intel® Desktop Board DX58SO support
    You may want to contact Intel Desktop Support at the url above.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: New i7 Build, start up is gibberish!

    Personally I'd be looking for a better PSU.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •