Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: XP/98 Dual boot probs?




  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    282

    Default

    Last night I installed XP to have a dual boot with 98SE.<br>
    I shut it down as normal but i woke to the sound of my computer booting up! (My CPU Fan is quite noisy to start off)<br>
    I DID only just boot then because i heard the post boot beep etc.<br>
    I pressed nothing and have no idea what happened.<br><br>
    There are no other problems except that.<br><br>
    If anyone has an idea please post back.<p>
    Thanks, //alias
    <hr width="60%"><center>P4 2GHZ @ 2.26 w/ 512 L2 Cache | 512MB PC2100 Ram | Gigabyte 8IEXP MoBo | GeForce 4 MX440 64mb<br>40GB 7200 Segate HDD | 16X Pioneer DVD ROM | 40X12X48 Liteon CD Writer<br>
    <img src="http://forums.tweaktown.com/attachment.php?s=&postid=150040"><br> <br>
    <a href="http://www.alias-kane.tk">alias-kane.tk</a>
    </center>

  2. #2
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    320

    Default

    ok what im getting from this is that u installed xp on 98 then u went to sleep and your computer turned on by its self waking u up... right well then u decided to boot up once u are awake and u pressed nothing and nothing happed, ok maybe its me but i dont know what your problem is. If u are having trouble booting at all are u sure u installed both of the windows in a different dir?? also can u say what is going when u boot the system?? what errors do u get if any or just a blank screen, sorry i cant get enough info from your post

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    282

    Default

    I have a partitioned drive. 98 is on C: and XP is on D:.<br>
    About the error, I get an error when booting into 98. <br>
    It says something about EMM is not installed, press any key to install it. <br>
    It installs, but next time you boot its there again.
    :confused:

    //alias
    <hr width="60%"><center>P4 2GHZ @ 2.26 w/ 512 L2 Cache | 512MB PC2100 Ram | Gigabyte 8IEXP MoBo | GeForce 4 MX440 64mb<br>40GB 7200 Segate HDD | 16X Pioneer DVD ROM | 40X12X48 Liteon CD Writer<br>
    <img src="http://forums.tweaktown.com/attachment.php?s=&postid=150040"><br> <br>
    <a href="http://www.alias-kane.tk">alias-kane.tk</a>
    </center>

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    USA, Upstate NY
    Posts
    62

    Default

    Did you use any type of boot manager software, or did you let windows handle it? And what did you install first? Win 98 or XP? I only ask because I dual boot with the same setup you are looking for.

    ~Bug

  5. #5
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    282

    Default

    Dont worry about it any more, i fixed it, it was in bios, i had wake on lan and modem on.
    Dont ask my why it affected it, it fixed it tho

    //alias
    <hr width="60%"><center>P4 2GHZ @ 2.26 w/ 512 L2 Cache | 512MB PC2100 Ram | Gigabyte 8IEXP MoBo | GeForce 4 MX440 64mb<br>40GB 7200 Segate HDD | 16X Pioneer DVD ROM | 40X12X48 Liteon CD Writer<br>
    <img src="http://forums.tweaktown.com/attachment.php?s=&postid=150040"><br> <br>
    <a href="http://www.alias-kane.tk">alias-kane.tk</a>
    </center>

  6. #6
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    99

    Default

    alias

    The reason to why your PC turned on by itself was for the very reason that you had "Wake on Modem" enabled.

    You find when this option is enabled, everytime someone attempts to call your home phone number this will cause your PC to turn on and boot being if the modem is connected and turned on.

    Pretty cool hey, you can be on the way home and ring your house therefore causing your PC to turn on so when you get home you are ready to begin work on your PC ASAP.... :D
    Without my other half in my life, where would I be - Absolutely nowhere

    CASE: Antec Plusview 1000AMG || PSU: Antec TrueBlue 480 Watt || HSF: ThermalTake Copper Spark7+ || CPU: Intel Pentium 4 3Ghz (800Mhz) running @ 3.5Ghz || MOBO: Abit IC7-G (BIOS Rev: 16) || RAM: Corsair TWINX 512MB DDR (PC3200) || VIDEO: Asus V8420 GeForce4 Ti4200 128MB || SOUND: Creative Audigy 2 Platinum || HDD: x2 Seagate Barracuda Serial V 120GB (RAID 0) || CD: Pioneer 16x40x 106S Slot DVD / LiteOn 52x24x52 CD-RW || OS: Windows XP Professional SP1

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    282

    Default

    hmmm, now that u mention it there may have been a phone call...
    but i wonder y it never happened before the XP dohickey....

    //alias
    <hr width="60%"><center>P4 2GHZ @ 2.26 w/ 512 L2 Cache | 512MB PC2100 Ram | Gigabyte 8IEXP MoBo | GeForce 4 MX440 64mb<br>40GB 7200 Segate HDD | 16X Pioneer DVD ROM | 40X12X48 Liteon CD Writer<br>
    <img src="http://forums.tweaktown.com/attachment.php?s=&postid=150040"><br> <br>
    <a href="http://www.alias-kane.tk">alias-kane.tk</a>
    </center>

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •