Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.




  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.

    I just got my new computer a week ago, and I have my older one down stairs with a Belkin Wireless-G netowrk card and a Hawking Wireless-G router connected to my new one.
    Everything seems like it's working. The wireless card picks up the internet signal, tells me the name of the router (Hawking), and that the conncetion is always "Excellent" or "Very Good". But Internet Explorer, MSN, or any internet related program won't work.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.

    Do you have WEP configured?
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3

    Default Re: Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.

    Is that the password to conncet to the router? Because I don't have my router set up to need a password

  4. #4

    Default Re: Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.

    Can you share files on your network and whatnot on the network if you have one? If yes, then I've run into a similar issue with a win 98 machine. It turned out that DNS was disabled, so I googled for my ISP's DNS servers and added one. You could just call your ISP and call them though.
    ATI Radeon X800XL | AMD XP2800 | Nvidia Nforce 2 M7NCD | Corsair Twinx1024XL 1024mb RAM | Sea Gate ST3120022A 7200 RPM 120 gig Hard Drive | Audigy2 ZS

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default Re: Wireless Netowork issue. Connection registered as "Excellent", pages not loading.

    Can neither computer access the Internet, or is just a problem with the wirelessly connected one?

    WEP, or Wired Equivelent Protection, is a protocol for securing wireless networks. It is a very, very weak protection and it's not much better than nothing (in fact you could argue that it's worse because it takes a huge toll on wireless throughput). However, we can talk about security after we've fixed the problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •