Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Lan problem




  1. #1
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    37

    Default

    I have winxp, with cable modem connected by lan.


    I have in this days a problem, each time i start my pc, i cannot connect to my isp.


    When i open local area network/support i found that my ip has been changed...cause of that i have no connection. The only way that i can get connected is to shudown windows and my cable modem or disabeling may local area network, and enable it again.


    How can i resolve this problem?

  2. #2

    Default

    where is the cable modem connected? Your Lan card in your PC? Or a router or hub or something.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    1,296

    Default

    Does your isp give you a static ip address? What ties everyting together, hub, switch, router?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    37

    Default

    I have a static ip.

    My nic is onboard (mobo )- 3com ethernet server 10/100 pci


    I read this on my event wiewer for the DHCP:

    Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 00E08104C389. The IP address being used is 169.254.35.137.



    This is my problem:If i reboot now my pc, on my lan , the ip should be 213... and not the one on the event viewer.

  5. #5

    Default

    you just said that your IP is static. It should change regardless of you rebooting your PC or not.

  6. #6
    Beefy Guest

    Default

    Quote Originally Posted by ReSpAwN DeMoN
    you just said that your IP is static. It should change regardless of you rebooting your PC or not.
    ?? It shouldn't change if it's static.

    The static address you're talking about, is it for your cable connection or for you NIC? If it was your NIC with the static IP, then it shouldn't have anything to do with DHCP.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Does your ISP have help line to phone as they may know what your problem is straight away? ;)
    <center>:cheers:</center>

  8. #8
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    37

    Default

    my modem is connected to my nic. This is connected to my isp.


    On my tcp/ip my dhcp is enable.

    My ip and dns to obntais atomatically. On alternate configuration i have to automatic private ip adress.


    There´s nothing i can tweak... maybe my nic....

    Is not the first time this happens, but today was the worst day...

    Everitime i reboot , my ip is changed.... U see when this happens my ip is:169.254.35.137, but is not the correct ip!!!! I open my browser and i see a blank page saying ........ try to detect network settings... or something like that.

  9. #9
    Beefy Guest

    Default

    Where's FA-MAS when you need him..? :)

    That IP address is one of the many given to a computer when there is no static address set, and when there is no DHCP server available. In other words, there's nothing to give it an IP, so it makes up it's own. That shouldn't be happening.

    I don't know cable modems that well, but I'm guessing that if you can't getting a dynamic IP, then you should have a static, like you said before. Who is your ISP?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    37

    Default

    This is my ipconfig/all

    There´s my ip.jpg, the only ip works.
    When they were here to connect my cable, on the first time this wrong ip appears but he reset all and put it working...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •