Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Internet Troubles




  1. #1
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ballarat, VIC
    Posts
    1,011

    Default

    Heres the story:

    I have just installed Mandrake 9.0 on my PC (I am a major n00b at Drake having only just decided to learn linux). It is installed on a secondary partition on my XP drive and is booting up perfectly.
    This PC is a client on the network connecting to the internet through an XP box via a crossover cable.

    I am able to ping the server and telnet to my linux box from the server but I cannot for the life of me get my linux box to connect to the internet through my XP server. I also have no clue as to what I am doing wrong. I have setup the network giving static IPs etc. BUt for some reason, it doesn't wanna connect to the net. Is this due to the fact that linux and xp are incompatable with each other or what?

    BTW: Love Linux, from what I have learnt so far, it is much more powerful than windows will ever be. :thumb:

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Have you setup ICS or similar program on the XP box? :?:


  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ballarat, VIC
    Posts
    1,011

    Default

    I have no problem using the Internet when I am running this box on XP, only when I am running it on Linux.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,464

    Default

    have you set a DNS server and a default gateway? (i'm not sure how much you know about networking)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ballarat, VIC
    Posts
    1,011

    Default

    I've set the gateway to the servers IP address

    I set the DNS server the same too

    both at 192.168.0.1

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,464

    Default

    on the server have you set a DNS server or gateway?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ballarat, VIC
    Posts
    1,011

    Default

    the server is set as a gateway

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    2,464

    Default

    ok, now back to wiggo's question: Have you setup ICS or similar program on the XP box?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ballarat, VIC
    Posts
    1,011

    Default

    Well assuming that I use this PC on Windows through the gateway then ICS must be set up. Am I right?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Hey Slamo how about I move this to the Network and Internet forum as a few there (FA-MAS, etc) I believe have the knowledge to fix this for ya? :?:
    <center>:cheers:</center>

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •