Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: linux kernel for 3d acceleration




  1. #1
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    ITALIA!!!!!!!
    Posts
    95

    Default

    I always get this message when I try to build the kernel to activate 3d acceleration for my 9800Pro:


    [root@localhost root]# cd ..
    [root@localhost /]# cd lib/modules/fglrx/build_mod
    [root@localhost build_mod]# ./make.sh
    ATI module generator V 2.0
    ==========================
    initializing...
    cleaning...
    patching 'highmem.h'...
    skipping patch for 'drmP.h', not needed
    patching 'drm_os_linux.h'...
    probing for VMA API version...
    doing script based build for kernel 2.4.x and similar
    compiling './agpgart_be.c'...
    compiling './agp3.c'...
    compiling './i7505-agp.c'...
    compiling './nvidia-agp.c'...
    compiling './firegl_public.c'...
    linking of fglrx kernel module...
    duplicating results into driver repository...
    done.
    ==============================
    You must change your working directory to /lib/modules/fglrx
    and then call ./make_install.sh in order to install the built module.
    ==============================
    [root@localhost build_mod]# cd ..
    [root@localhost fglrx]# ./make_install.sh
    - creating symlink
    - recreating module dependency list
    depmod: *** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/
    drm/fglrx.o
    - trying a sample load of the kernel module
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol __a
    lloc_pages
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol __w
    ake_up
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol unl
    ock_page
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol reg
    ister_chrdev
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol cre
    ate_proc_entry
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol rem ove_wait_queue
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol rem ove_proc_entry
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol add _wait_queue
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol con tig_page_data
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol mem _map
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol ini t_mm
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o: unresolved symbol __f ree_pages
    /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o:
    Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
    and it has unresolved symbols. Contact the module supplier for
    assistance, only they can help you.

    modprobe: insmod /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/char/drm/fglrx.o faile d
    modprobe: insmod fglrx failed
    failed.
    [root@localhost fglrx]#

    is there a solution.... I really can't understand the hint it gives me...

    cheers,
    mad_alfred


    Alfred's PC: Cpu: Pentium 4 Northwood 2.0Ghz (FSB 400Mhz) @ 2.8Ghz ( 27-35C)
    Ram: 512 Ddr pc 2100 @ 333 Mhz
    VPU: Hercules 3d prophet 9800Pro
    Audio: terratec 5.1
    HD: Maxtor 80GB S-ATA ( WindowsXP Pro SP1)
    Maxtor 40GB IDE ( Windows 2000 - Mandrake 10 )
    Apple iPOD 10GB
    Mb: asus p4p800 deluxe
    Alfred's PC 2: AMD athlon 1500+ palomino 1.33Ghz ( can't oc cuz mobo's crappy)
    ram: 512 pc133
    gpu: stupid GeForce 2 MX/MX 400
    HD: Maxtor 60 Gb IDE
    OS: Windows XP Home
    Alfred's Crappy laptop
    Toshiba satellite 1620CDS
    HD: new Samsung 40Gb
    OS: windows 2000, freebsd 5.0

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    caves of bedrock
    Posts
    3,129

    Default

    iirc this is the problem with MDK 9.2. right?
    actually what the error message is telling you is that there are a few problems with the modules that has been built and it can not allow you to insert it in the kernel.
    i have found two pages while my google search that might help you and save you from compiling your own kernel.
    http://www.linuxquestions.org/questions/history/125959
    http://www.linuxforum.com/forums/ind...=0&#entry29547
    Latest Microsoft Security Updates.
    Last Updated:
    10th MARCH


    If you are a security freak: Use Microsoft Baseline Security Analyzer (NT/2000/XP/2003)
    ======================
    icq : 203189004
    jabber : asklepios20@jabber.org
    =======================
    Linux user since: April 24, 2003 312478
    yabaa dabaa doo...
    Customized for 1024x768

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    ITALIA!!!!!!!
    Posts
    95

    Default

    I made it!!!!!

    there has been a problem with the kernel since the beginnig..... I installed the "i686" kernel ( 2.4.22 ) from the cd1 of mdk , then I went in root and forced the istallation of the source rpm of my kernel which I downloaded from rpmfind.net. i then went in lib/modules/fglrx/build_mod , run ./make.sh and then installed the new kernel with ./install_make.sh in the previous directory....:D

    thanks 4 all the help !!!!

    p.s. my prophet 9800 is doing just fine with glxgears I'm getting 4500FPS running it in kde desktop :)
    Alfred's PC: Cpu: Pentium 4 Northwood 2.0Ghz (FSB 400Mhz) @ 2.8Ghz ( 27-35C)
    Ram: 512 Ddr pc 2100 @ 333 Mhz
    VPU: Hercules 3d prophet 9800Pro
    Audio: terratec 5.1
    HD: Maxtor 80GB S-ATA ( WindowsXP Pro SP1)
    Maxtor 40GB IDE ( Windows 2000 - Mandrake 10 )
    Apple iPOD 10GB
    Mb: asus p4p800 deluxe
    Alfred's PC 2: AMD athlon 1500+ palomino 1.33Ghz ( can't oc cuz mobo's crappy)
    ram: 512 pc133
    gpu: stupid GeForce 2 MX/MX 400
    HD: Maxtor 60 Gb IDE
    OS: Windows XP Home
    Alfred's Crappy laptop
    Toshiba satellite 1620CDS
    HD: new Samsung 40Gb
    OS: windows 2000, freebsd 5.0

  4. #4
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    ITALIA!!!!!!!
    Posts
    95

    Default

    ...AND most important... I had to modify the XF86Config-4 so that it could load the "speedo" fonts.... in Section "module" I added also Load "speedo" just next to Load "freetype" and Load "type1"...
    Alfred's PC: Cpu: Pentium 4 Northwood 2.0Ghz (FSB 400Mhz) @ 2.8Ghz ( 27-35C)
    Ram: 512 Ddr pc 2100 @ 333 Mhz
    VPU: Hercules 3d prophet 9800Pro
    Audio: terratec 5.1
    HD: Maxtor 80GB S-ATA ( WindowsXP Pro SP1)
    Maxtor 40GB IDE ( Windows 2000 - Mandrake 10 )
    Apple iPOD 10GB
    Mb: asus p4p800 deluxe
    Alfred's PC 2: AMD athlon 1500+ palomino 1.33Ghz ( can't oc cuz mobo's crappy)
    ram: 512 pc133
    gpu: stupid GeForce 2 MX/MX 400
    HD: Maxtor 60 Gb IDE
    OS: Windows XP Home
    Alfred's Crappy laptop
    Toshiba satellite 1620CDS
    HD: new Samsung 40Gb
    OS: windows 2000, freebsd 5.0

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    32

    Default

    im in exactly the same problem u were havin,

    Can u tell me exactly what 2 type as i dont know how 2 force the driver install of fglrx-glc22-4.1.0-3.7.0.i386.rpm ,

    can u explain in simple turms how 2 force this as i havent got a clue ,

    my drivers are located in file:/home/alan/Documents

    please help, wat do i type {word 4 word} an were do i type it?

    sorry 4 such a stupid question but,,, about ready 2 give up here :shoot2:

    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •