Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: trouble w/ XMS and DFI lan party




  1. #1
    Join Date
    May 2005
    Posts
    1

    Default trouble w/ XMS and DFI lan party

    sup guys,

    just put together a new computer, and i got the dfi lan party mobo w/ a gig of corsair XMS platinum. when i was assembling i was having boot problems so i did a bunch of troubleshooting, and noticed that everytime i put the XMS in, it wouldnt boot past bios, and when it did, it would hang or reboot when it was getting ready to enter windows. when i have a cheapo 512 stick in there, it's fine. i'm not really savvy on the dfi yet, so does anyone have any idea of what setting i need to change on the mobo to get it to work w/ this RAM?

    thanks,
    glin

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: trouble w/ XMS and DFI lan party

    Do you have another machine to test the RAM in? Your problem may not be a setting but a faulty stick of RAM.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Australia
    Posts
    1,525

    Default Re: trouble w/ XMS and DFI lan party

    Increase the memory voltage to 2.7-2.8v as XMS modules like the extra charge.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    19

    Default Re: trouble w/ XMS and DFI lan party

    wayout...would you do this for all XMS series? right now i have 2 gigs worth at 2.7v

    Get Memtest to test out ur memory..sry dont ahve the link

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •