Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: RAM Won't Run At Stock Speed




  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default RAM Won't Run At Stock Speed

    The RAM runs at 667Mhz with a 266mhz FSB no problem in dual channel, but if I up the RAM to 800mhz it doesn't work. I have tried tweaking the timings and the voltage, but with no luck. Do you think the ram might run at 800mhz with a faster FSB i.e. 333 ?

    However the RAM runs at stock speed 800mhz if I use 1 stick at a time.

    The RAM has been tested with memtest and is fine.
    Last edited by dan_x1000; 01-27-2009 at 06:35 PM.
    Board: Gigabyte GA-EP45-DS3L
    M/B Rev : 1.0
    BIOS Ver : F10
    VGA : Ati Sapphire 100245L Radeon HD 4850 512 MB
    CPU Brand : Intel Core 2 Duo E7300 Speed : 2.66 GHz
    Operation System : Vista Ultimate 64-bit SP 1 + All Updates:
    Memory: Patriot Viper PC6400 DDR2 800Mhz 2.1v(2x2GB)
    Hard Drive: Seagate Barracuda 7200.11 500Gb 32Mb 3.0 Gbps
    Optical drive - LITE-ON 20X DVD±R SATA Model iHAS120-04
    Power Supply : Antec NeoPower 430 430 W ATX12V

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default Re: RAM Won't Run At Stock Speed

    I may not have tweaked the timings and ram settings enough. Please help.
    Board: Gigabyte GA-EP45-DS3L
    M/B Rev : 1.0
    BIOS Ver : F10
    VGA : Ati Sapphire 100245L Radeon HD 4850 512 MB
    CPU Brand : Intel Core 2 Duo E7300 Speed : 2.66 GHz
    Operation System : Vista Ultimate 64-bit SP 1 + All Updates:
    Memory: Patriot Viper PC6400 DDR2 800Mhz 2.1v(2x2GB)
    Hard Drive: Seagate Barracuda 7200.11 500Gb 32Mb 3.0 Gbps
    Optical drive - LITE-ON 20X DVD±R SATA Model iHAS120-04
    Power Supply : Antec NeoPower 430 430 W ATX12V

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    138

    Default Re: RAM Won't Run At Stock Speed

    I need more info Dan

    you may need to use a multiplier in the bios to run at 800 if your cpu runs at 266,
    as DDR2 800 runs native on a 400fsb at 1:1
    as any setting lower is a multiplier you need to set the memory as per the makers settings including voltage. Then check out the memory multiplier and see what one runns you at 800 memory and try that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •