Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: PLZ help, My MOBO and RAM not working properly




  1. #11
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    1,470

    Default Re: PLZ help, My MOBO and RAM not working properly

    Hi We can help. Below is the PDF of Motherboard GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0) give it a little time to download.
    http://download.gigabyte.ru/manual/m...70t-ud3p_e.pdf
    I have noticed that some GA-MA770T-UD3P motherboards prefer the modules to be in the 2 white slots. Also to find current voltages look in PC Health Status to get the true voltage readings. Below is a template please print it and use it to get your PC Health Status numbers and settings out of BIOS and POST them here.
    Code:
    PC Health Status
    Reset Case Open Status [Disabled]
    Case Opened No
    Vcore 1.376V
    DDR3 1.5V 1.536V
    +3.3V 3.328V
    +12V 12.112V
    Current System Temperature 30oC
    Current CPU Temperature 47oC
    Current CPU FAN Speed 3375 RPM
    Current SYSTEM FAN1 Speed 0 RPM
    Current SYSTEM FAN2 Speed 0 RPM
    Current POWER FAN Speed 0 RPM
    CPU Warning Temperature [Disabled]
    CPU FAN Fail Warning [Disabled]
    SYSTEM FAN1 Fail Warning [Disabled]
    SYSTEM FAN2 Fail Warning [Disabled]
    POWER FAN Fail Warning [Disabled]
    CPU Smart FAN Control [Enabled]
    CPU Smart FAN Mode [Auto]
    System Smart FAN Control [Enabled]
    Below is the web page for your motherboard BIOS update. Providing you need to update. Click on it Scroll down to locate the proper BIOS for your rev. If it is (rev. 1.0) use BIOS F4. If (rev. 1.1) use BIOS F5. You definintely should update the BIOS to the newest update. Never use @BIOS for flashing. Use QFLASH. Instructions: http://forums.tweaktown.com/f69/bios...h-guide-27576/
    Also install 1 memory module and set BIOS to Load optimized defaults before flashing your BIOS. Here are some bios templates. Print them and put your bios settings on them now Then use them to POST your BIOS settings. Do not set your BIOS with them. You can change the red ones to try NOTE: On your Bios the 2 columns of numbers that are grey on the right are for SPD and auto reference only.
    Code:
    MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
     Advanced Clock Calibratioin [Press Enter]
    CPU Clock Ratio [Auto] 2800 Mhz
    CPU NorthBridge Freq. [Auto] 2000 Mhz
    CPU Host Clock Control [Auto]
    x CPU Frequency (MHz) 200
    PCIE Clock (MHz) [Auto]
    HT Link Frequency [Auto]
    Set Memory Clock [Auto]
    x Memory Clock x5.33 1066Mhz
     DRAM Configuration [Press Enter]
    ******** System Voltage Optimized ********
    System Voltage Control [Auto]
    x CPU NB VID Control Auto
    x CPU Voltage Control Auto
    Normal CPU Vcore 1.2500V
    x DRAM Voltage control Auto
    x DDR VTT Voltage Control Auto
    x NB Voltage Control Auto
    x SB/HT Voltage Control Auto
    x NB PCIE Voltage Control Auto
    Code:
    DRAM Configuration
    CPU Host Clock Control [Auto]
    x CPU Frequency (MHz) 200
    Set Memory Clock [Auto]
    x Memory Clock x5.33 1066Mhz
    DCTs Mode [Unganged]
    DDR3 Timing Items [Auto] SPD Auto
    x CAS# latency Manual 8T 7T 7T
    x RAS to CAS R/W Delay Manual 8T 7T 7T
    x Row Precharge Time Manual 8T 7T 7T
    x Minimum RAS Active Time Manual 24Tl 20T 20T
    x 1T/2T Command Timing Auto - - - -2T
    x TwTr Command Delay Auto 4T 4T
    x Trfc0 for DIMM1 Auto 110ns 110ns
    x Trfc2 for DIMM2 Auto - - - -
    x Trfc1 for DIMM3 Auto - - - -
    x Trfc3 for DIMM4 Auto - - - -
    x Write Recovery Time Auto 8T 8T
    x Precharge Time Auto 3T 3T
    x Row Cycle Time Manual 33T 27T 27T
    x RAS to RAS Delay Auto 4T 4T
    Post your BIOS settings.
    Last edited by artdrivers; 01-23-2010 at 09:04 AM.
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte...ench-test.html
    http://www.gigabyte-usa.com/FileList...ios_qflash.pdf
    Phenom II 945 @ 3.2Ghz w/Thermaltake Big Typhoon Pro 14 CPU Cooler
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H rev.1.1 F11
    Sapphire 3870HD / 100225L / 512MB / ddr4
    4GB / Kingston / KHX8500D2K2/2GN / 5-5-5-18 / 1066Mhz
    (2) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA RAID-0
    (1) WD Caviar / WD2500AAKS/ 250GB in SATA AHCI
    (2) IDE's 1 8XdualDVDRW 1 52x32x52x CDRW
    Antec /Neo HE550 / 550W
    Mid size ATX case with show through panel
    2) 80x80 front fans (1) 120x120 rear fan and small nb fan
    Microsoft comfort curve USB keyboard 2000 ver.1.0
    Logitech G500 USB mouse
    Monitor: CMV937A
    7.1+2 Channel High Definition ALC889A
    Dual boot Windows 7 32bit home & Windows 7 64bit home


  2. #12
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    toronto
    Posts
    6

    Default Re: PLZ help, My MOBO and RAM not working properly

    I did test them both and one is definately defective. I'm running on 2gb stick till i get a replacement i guess.
    I cant run mw2 maxed out with only 1 stick tho, is that normal? And I went into the system voltage and checked everywhere. The low I can set the voltage for the RAM is 1.6v which is "normal setting".

  3. #13
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    general santos city, philippines
    Posts
    20

    Default Re: PLZ help, My MOBO and RAM not working properly

    Or try fail safe feature in the bios if it works fine, set things slowly one by one.
    Last edited by pogsnet; 04-22-2010 at 04:52 AM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •