Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: OK I,m ready to change over ....now which mo board?




  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    43

    Default

    After letting a friend use my puter (that will never happen again) he causeed me to have to purchase a new motherboard.

    Question is which motherboard should I match up to my amd 1800 processor?

    Is this good ?

    ASRock K7S8X
    "You can achieve in your life anything that you really set your mind to! That is not to say that things will always be easy, but you can achieve whatever you really desire to attain."


    Jeff Gordon, from his fan club Q&A:

  2. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Explain more, did the old mobo get broken in half or something?
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    43

    Default

    I have a pcchips 810l version 5.0 with ami bios

    with the board on bench with memory and cpu and fan the only thing installed. System will not post video Tried everything reset , removed batt changed memory, used i stick at a time, tried with pci nvidea 64meg card, tried 2 different psu.

    Nothing seems to work

    When psu is plugged in and power switched by pw from case front switch syst fan cpu fan, video card fan all comes on it even powers up all drives but cannot go any further
    "You can achieve in your life anything that you really set your mind to! That is not to say that things will always be easy, but you can achieve whatever you really desire to attain."


    Jeff Gordon, from his fan club Q&A:

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    What other gfx card have you used
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  5. #5
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    43

    Default

    just tried another 128 mb apolloo

    still nothing and they are both agp not pci
    "You can achieve in your life anything that you really set your mind to! That is not to say that things will always be easy, but you can achieve whatever you really desire to attain."


    Jeff Gordon, from his fan club Q&A:

  6. #6
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Sounds bad, did it stop working before you got it back? Maybe somebody switched something on you. Like the ram? Or the cpu? Was the guy playing with jumpers etc? Maybe the battery is dead now.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  7. #7
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    43

    Default

    Just went from hang on windows loading ,like forever , to this

    If it is a virus in my bios can I remove bios chip and have it reflashed out of machine?
    "You can achieve in your life anything that you really set your mind to! That is not to say that things will always be easy, but you can achieve whatever you really desire to attain."


    Jeff Gordon, from his fan club Q&A:

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    As I said, did you try a different battery. And timeframe for when this started. Before or after you got it back, and how long.
    So you can't get to the bios obviously?
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  9. #9
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    43

    Default

    Yes tried new batt. and system rocked before he got it

    When I returned he had disabled the firewall and thats why I thought he infected it with a bios virus
    "You can achieve in your life anything that you really set your mind to! That is not to say that things will always be easy, but you can achieve whatever you really desire to attain."


    Jeff Gordon, from his fan club Q&A:

  10. #10
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Well thats a ****ty deal. For the new mobo, you will have to wait until one of the mobo guru's replies. All I know about asrock is that it's an offshoot of asus and it's a new line.
    As for the switching of parts, I have seen it all. I have discovered different memory in machines that I built that someone had switched with fried ones(not even the same brand or speed). I have seen cpu's and hard drives switched as well. I get this machine back from a customer to fix and to my surprise, there is an old 3gig in there(totally fried yet)in place of the 30gig. Ppl do **** like that.
    Is the hd plugged in? If it is, maybe it's toast.

    As unlikely as it is, it was just an idea.
    Oh well, I tried, good luck.
    If you can think of anything else, post back. I gotta go now.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •