Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Gigabyte GA 81RXP




  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1

    Default

    Just installled the GA 81RXP. 1.6A Northwood, ATI All in Wonder 8500DV, Audigy gamer, lite-on gear. Great setup but one question. How do you sue the IDE channels 3and 4 in a ATA mode???? Despite repeated BIOS changes -- cannot see the drives on 3 or 4.

    gary

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Some boards have a jumper that must be set so check the manual out for that. :smokin:
    <center>:cheers:</center>

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1

    Default

    Gary, I think that I have read somewhere that ide 3 & 4 on a Promise setup can
    only be seen when set up as raid.
    Can't remember where I saw it, sorry.
    I only use mobo's with Highpoint raid,
    so I can use as raid, or as ide's 3 & 4
    solely for more devices.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    4,308

    Default

    I don't know if that is the case. I know some RAID controllers don't like CDROMs or DVDs.
    Cameron "Mr.Tweak" Wilmot
    Managing Director
    Tweak Town Pty Ltd

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    I managed to boot to ATA133 with drivers found on the gigabyte site. Looked o.k. with primary drive but could not add second drive no matter what I tried. Eventual changes to bios locked up system - no boot now. Anyone know how to get this board alive again?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    There should probably be a jumper on the board that resets all the BIOS settings to default. Normally it will be labeled Clear CMOS or something similar.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    After reading several reviews on the 7vxrp[socket a kt333] i believe this board allows the raid channels to be used for ata133 devices as well, there fore up to 8 ide devices if u feel so inclined, wOOt

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •