Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: help with my new ddr333 motherboard




  1. #1
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    i have just purchased a Gigabyte kt333 (ga-7vrxp) mother board and i have a amd 1900xp cpu ..2100 ddr cas??
    geforce 3 ti500 video card and great cooling..
    i keep crashing up passed 133mhz fsb ..
    i am unclear why (crashing = Kicked out of whatever to windows xp or reboot of system)..i dont know if it is the memory or video card or what..i know when i have taking my cpu to my friends motherboard we were able to go beyond 150 mzh fsb..now what could be wrong.
    i know this new Gigabyte motherboard has got some new features that i have never handle before ..and i need some help..

    thanks for your time
    boodoo@hotmail.com

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    Check out the board for a jumper that tells it to default to 133MHz as the FSB setting. If that doesn't work, then go into the BIOS and look for your speed/frequency page. Make sure that you don't have it set to automatically detect information about your CPU. If it is, then you're probably getting conflicting instructions, so it takes the safe way out.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  3. #3
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    there is a jumper that is on 133 i set it..
    i would like to talk to you about this ..i can call you if you dont mind..

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    4,308

    Default

    Heh, that is a different request. We don't usually offer phone support (its not a tech support site), I'm sure we can sort your problem out here.
    Cameron "Mr.Tweak" Wilmot
    Managing Director
    Tweak Town Pty Ltd

  5. #5
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    i have check the fsb jumper.. it is set to 133..
    the bios has a setting for 133 and you can adjust it by one mhz..
    the processor is locked so i cant change it ..so he motherboard is set to auto..
    i have the memory set to 2.5 cas..
    all the voltages are set to default..and you can set the agp voltage(1.5v) and ddr voltage(2.5) and vcore voltages all differently(independent)
    i have ddr 2100 memory
    g3 ti500 visiontek video card..

    i am not sure what else you need

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    Don't know if it will help, but try some of these settings...

    - Turn off the CPU Auto-detect. Manually set it to 12 (your default)
    - Start with the FSB set to 133. We'll try to get it higher later.
    - Set your DDR voltage to 2.6v
    - Set VCore to 1.80v
    - Set CAS to 2
    - Set AGP Aperture Size to 128MB

    Boot it up like this to make sure that everything takes nicely. From there, reboot and go into your BIOS and then see if you can get anything higher on the FSB. If not, then you have a hardware limiting factor somewhere in your system.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    i have done everything you have said except the cas..
    i dont know what cas it is so i set it to 2.5 to be safe..
    i am planning to buy 2700 cas 2 chips..as soon as i find some..

    is this a good idea??

    so far i am stable..plus i bought a 350 wat power supply today and some new coolers for my case so i should be cooler and have more power..

  8. #8
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default

    Unless you have some sort of cheap no-name memory, then the items you have listed so far shouldn't be a problem. Since the board is functional, it tells me that you are probably suffering from one of your peripherals not wanting to play nicely when you boost the FSB.

    What brand of network card do you use? These little critters are one of the largest hold-ups when it comes to overclocking. Also a list of full system specs might help us narrow down the possible problems.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

  9. #9
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    What is your memory speed? 333 or 266?
    What is your memory peformance setting? Top Performance?

    Sorry I don't have this motherboard but I guess your memory can't handle it so your system crash... :(

    Reference WWW:
    http://www.tbreak.com/hard/mobo/giga...333/page3.html

  10. #10
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    2,910

    Default

    did u reinstall windows??
    Sorry if that sounds stupid, but many ppl dont know windows may go berserk after changing hardware.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •