Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: GA-8simlh refuses to boot?




  1. #1
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Liverpool, United Kingdom
    Posts
    13

    Default GA-8simlh refuses to boot?

    hello all heres my problem my system powers up but refuses to actualy start up wont even goto bios screen i have the rev 1.0 of the GA-8SIMLH and a rev 3.2 on the ver 1.0 its as described as above and on the ver 3.2 all i get is constant beeping i realy need help on this thanks urgent lol

  2. #2
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    870

    Default Re: GA-8simlh refuses to boot?

    Is it one long beep played over, and over, and over? Because with my Gigabyte boards it indicates bad/improperly seated memory. Try wiggling the memory stick a bit or even stick it in a diffrent slot.
    My Current Rigs:
    Antec P180, OCZ Powerstream 520W, DFI nF4 SLI-DR Expert, AMD X2 4400 w/XP120(2.6GHz@1.45v), 2x1GB OCZ Platnium PC3200, BFG 7900GT@592/800(1.6), WD 250GB SATA, Maxtor 120GB IDE, LG DVD/CD Combo(black), Sony DRU-810 DL DVD Burner(black)
    3DMark01:25379, 3DMark03:19746
    3DMark05:9294, 3DMark06:5340

    Raidmax Cobra, Fortron PN-400W, ASUS A8N-E(nF4 Ultra), X2 3800 w/AMD heatpipe cooler, 2x 512MB Crucial Balistix, ATI X300, WD 250GB IDE, Samsung 16x DVD/RW

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Liverpool, United Kingdom
    Posts
    13

    Default Re: GA-8simlh refuses to boot?

    thanks for the reply m8 i have tried 4 different sticks of ram all work on my main pc i have tried them individualy in each slot and the beep is a constant on off type beep as in beep beep beep ect lol but fast and dont stop not a long continues beep as in beeeeeeeeeeep u get my meaning lol

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    870

    Default Re: GA-8simlh refuses to boot?

    Well see if the RAM LED accualy lights up when you start it, aswell as the Video Card LED if there is one.
    My Current Rigs:
    Antec P180, OCZ Powerstream 520W, DFI nF4 SLI-DR Expert, AMD X2 4400 w/XP120(2.6GHz@1.45v), 2x1GB OCZ Platnium PC3200, BFG 7900GT@592/800(1.6), WD 250GB SATA, Maxtor 120GB IDE, LG DVD/CD Combo(black), Sony DRU-810 DL DVD Burner(black)
    3DMark01:25379, 3DMark03:19746
    3DMark05:9294, 3DMark06:5340

    Raidmax Cobra, Fortron PN-400W, ASUS A8N-E(nF4 Ultra), X2 3800 w/AMD heatpipe cooler, 2x 512MB Crucial Balistix, ATI X300, WD 250GB IDE, Samsung 16x DVD/RW

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Minnesota, United States
    Posts
    4,543

    Default Re: GA-8simlh refuses to boot?

    Either look on Gigabyte's site/motherboards manual or (if that doesn't work out) do a search for the brand of BIOS to see what the beep indicates. It's a lot easier to fix a problem if you can find out the exact cause, and you usually can when post beeps come into play.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Liverpool, United Kingdom
    Posts
    13

    Default Re: GA-8simlh refuses to boot?

    thanks for the reply's i solved the problem by getting a new motherboard and it works fine :D

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •