Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: ASUS A8V CMOS Checksum Bad




  1. #1
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    16

    Default ASUS A8V CMOS Checksum Bad

    Hi,

    Last night, my pc went a little weird.

    Normally on boot up, first screen is Graphic card details, then the next screen details the BIOS etc.... after which it runs through my hard drive channels etc... before loading up windows.

    Yesterday, a green screen with the Asus logo on appeared giving me the option to enter setup or to view the POST (or something similar, sorry, working from memory!). After which it then beeped and told me the CMOS checksum was bad and allowing me to press f1 to enter setup or f2 to load defaults.

    I loaded the defaults, and eventually was able to boot and get into the BIOS and reset the hardrive boot sequence.

    My question is what exactly has happened! My pc now boots straight to windows, but this green Asus screen now appears as the second screen and I get no info on my BIOS, essentially I think my POST has changed somehow. My initial thoughts were that maybe my CMOS battery had died?
    Before I go ahead and change it, do you guys have any idea what might have occured?

    Cheers.

    John

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,825

    Default Re: ASUS A8V CMOS Checksum Bad

    The battery is my first thought. If this does not take care of the problem, then you will likely have to replace chips on the mainboard itself.
    Old age and treachery will overcome youth and skill
    My Toys

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •